В Таджикистан от отравяне с хляб са починали 14 затворници.

...
В Таджикистан от отравяне с хляб са починали 14 затворници.
Коментари Харесай

14 затворници починаха след отравяне с хляб

В Таджикистан от отравяне с самун са умряли 14 пандизчии. Това заяви ТАСС, като се базира на Главното ръководство за осъществяване на углавните санкции към правосъдното министерство на страната.
Инцидентът е станал на 7 юли – 128 пандизчии са били превозени от разнообразни колонии в изправителни институции в столицата Душанбе. По време на една от спирките по пътя 16 души получили три хляба, които разделили между тях.
Състоянието им се влошило половин час по-късно, като признаците били гадене, повръщане и световъртеж.
Лекарите съумели да спасят единствено трима от пандизчиите, само че един от тях е умрял на сутринта. Състоянието на двамата оживели се прави оценка за момента като устойчиво, като съгласно лекарите няма заплаха за живота им.
Останалите над 100 пандизчии са пристигнали на съответните места без произшествия.
По случая е формирано наказателно дело, образувана е специфична следствена група, назначена е съдебно-медицинска експертиза.
Позовавайки се на източник от прокуратурата, РИА Новости написа, че при всички умряли пандизчии е диагностицирана мощна интоксикация на организма. Според една от версиите хлябът може би е бил инфектиран с токсични плесенни гъби в резултат на неспазване режима за запазване на горещото време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР