В т.нар. Триъгълник на властта започна третият протест, обявен като

...
В т.нар. Триъгълник на властта започна третият протест, обявен като
Коментари Харесай

Започна Велико народно въстание 3

В така наречен Триъгълник на властта стартира третият митинг, разгласен като "Велико национално въстание ". Протестът съответствува със 112-годишнината от оповестяването на Независимостта на България. Това е и 76-ият следващ ден от антиправителствените прояви.

На площада има протестиращи от Русе, Бургас, Перник и други краища на страната. Озвучителната техника затвори за придвижване бул. Цар Освободител. В региона има засилено полицейско наличие.

Протестиращите още веднъж настояха полицията да не позволява провокации и да не демонстрира принуждение, както се случи на 2 септември, когато бе първото "Велико национално въстание ".

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера и на основния прокурор, както и почтени предварителни избори.

Протестът "Велико национално въстание " ще се разшири в Съединени американски щати, в Австралия, в страни от Европа, също и в Сингапур.

По-рано през днешния ден служителите на реда претърсиха палатките на майките от самодейността Системата ни убива пред постройката на някогашния Партиен дом. Униформените са иззели физиологичен разтвор. Иззети са още водни боички и ножица. По думите на органите на реда претърсването за отбрана на сигурността на протестиращите, на майките и на полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР