В т.нар. Търговски регистър се посочва кой е собственик на

...
В т.нар. Търговски регистър се посочва кой е собственик на
Коментари Харесай

Икономическият министър не помни кой сега е собственик на Дунарит

В така наречен Търговски указател се показва кой е притежател на " Дунарит ". От една страна господин Гебрев сподели, че в регистъра написа кой е притежател, само че сподели и, че в регистърът не е вписано нарастването на капитала т.е. не е вписан този притежател, за който приказва господин Гебрев. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов поради думите на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, че страната към момента го притиска по отношение на собствеността на русенския боен цех.
" Към момента притежателят е една офшорка. Не ѝ помня името – приказва се, че зад нея стои Цветан Василев ", продължи Караниколов. Съдът е споделил, само че има доста предварителни решения, в които е казано, че има разнообразни процедури. Има доста каузи – за прихващания, отговорности. Смятам, че това се прави, с цел да изтекат давностни периоди, акцентира Емил Караниколов.
Караниколов съобщи пред bTV, че " Дунарит " хем платил 50 млн. лв. на Държавната консолидационната компания (ДКК), хем е подадена тъжба, че не дължи парите. Затова има запор върху завода, добави министърът. Икономическият министър обаче сподели " Емко ", вместо " Дунарит ", само че се поправи. И отхвърли, че офшорката " Виафот ", свързвана с Делян Пеевски, е взела пари от ДКК – ДКК първо била изкупила вземания от КТБ, като на първа инстанция съдът показал, че " Дунарит " платил отчасти на ДКК .
Икономическият министър отхвърли, че има процедура за национализация и че страната ще се намеси, в случай че има заплаха друга офшорка да вземе заводът. Но министърът акцентира, че нямало възбрана ошфорка да е притежател – въпросът е кой стои зад нея и дали няма да го съобщи на " някой с нечисти ползи ". " Разбрахме се да не пречим на " Дунарит " да работи ", посочи Емил Караниколов и акцентира, че откакто се изчистят правосъдните каузи, тогава страната ще седне на масата и ще се обясни кой ще е притежател.
Караниколов упрекна Гебрев и, че не може да се оправдава с неведение по какъв начин преди него Цветан Василев взел " Дунарит ".
" Номинация съм на " Атака " – какви съветски ползи пазя. " Атака " е националноотговорна партия. Няма патриотична партия в България, която да пази други ползи, с изключение на националните ", приключи Караниколов тематиката с шпионския скандал.
Същевременно някогашният президент Росен Плевнелиев изрази очакване пред Нова телевизия, че прокуратурата и институциите ще показват повече по шпионския скандал с Николай Малинов, с цел да не остане чувство, че това е единствено политическа акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР