В своята тържествена служба за Бъдни вечер главата на римокатолическата

...
В своята тържествена служба за Бъдни вечер главата на римокатолическата
Коментари Харесай

НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО: Папата призова да не робуваме на материалното

В своята тържествена работа за Бъдни вечер главата на римокатолическата черква папа Франциск прикани хората да си спомнят, че посланието на Рождество Христово е обич, съчувствие и шерване. Тържествена литургия беше отслужена и в родното място на Иисус Христос - Витлеем.

В шестата си работа в навечерието на Рождество Христово папа Франциск прикани хората да живеят по-скромен живот, без да робуват на материалните неща.

 

В базиликата „ Свети Петър ” във Ватикана той осъди и растящото разделяне сред богати и небогати, като напомни, че раждането на Иисус Христос в обор би трябвало да накара всеки да се замисли за смисъла на живота.

В коледната си литургия във връзка Рождество Христово най-високопоставеният представител на Римокатолическата черква в Светите земи - архиепископ Пиербатиста Пицабала, прикани християните да не изоставят градовете, в които Христос се е родил, живял и е починал.

На службата участваха палестинският президент и министър председател, както и доста богомолци. Заради относителното успокоение през последните 2-3 години Витлеем се радва на рекордни визити за Рождество Христово. Още от началото на декември хотелите бяха напълно запълнени от богомолци и туристи от целия свят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР