В своята стратегия за електрификация Ford, наред с други неща,

...
В своята стратегия за електрификация Ford, наред с други неща,
Коментари Харесай

Ел.пикап F-150: търсенето надмина очакванията

В своята тактика за електрификация Ford, наред с други неща, разчита на най-популярните имена от продуктовата си линия. Първият - с изключение на към този момент прекратения Focus Electric - бе кросоувърът Mustang, по-късно се появи микробусът E-Transit, а в този момент идната по ред е електрическата версия на F-150, най-продаваният автомобил в Америка.

Очевидно методът на Ford се отплаща. Във всеки случай компанията разгласи, че към този момент е преразгледала индустриалните проекти за електрическия пикап. Предвид сериозния интерес, който бъдещите купувачи демонстрираха след анонса през септември, автомобилният колос реши да усили размера на производството на модела с един и половина пъти.

В същото време пълноценният дебют на пазара на Ford F-150 EV ще се състои едвам в средата на 2022 година и към този момент не знаем нито цените, нито характерностите на електрическия автомобил. Известно е единствено, че това ще бъде най-мощният и най-бърз член на фамилията.

 Ел.пикап F-150: търсенето надмина упованията

Като цяло Ford ще похарчи над 5 милиарда $ годишно за инженеринг и тези пари ще отидат главно за нови електрически транспортни средства. Преди това компанията разгласи инвестиция от 700 милиона $ в своя цех в Диърборн и даде обещание да сътвори още 300 работни места там.

Сега, като се вземе поради плануваното 50-процентно нарастване на производството на електрически пикапи, към личния състав на предприятието ще бъдат добавени още 200 души. Освен това Ford ще влага 1,35 милиарда $ за модернизиране на завода си в Онтарио, Канада. От 2024 година там ще се създават някои електрически транспортни средства от ново потомство.

Тук си коства да се означи, че както E-Transit, по този начин и F-150 EV във Ford се преглеждат не като фешън модели, предопределени да потвърдят ангажираността на марката към зелените технологии, а като един от главните източници на облага: новият изпълнителен шеф Джим Фарли повече от един път сподели, че на тези две електрически транспортни средства се разпореждат основни функции в бизнес тактиката на марката.
 Ел.пикап F-150: търсенето надмина упованията

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР