В своята пресконференция днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов

...
В своята пресконференция днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов
Коментари Харесай

Община Благоевград връща данъци на граждани

В своята конференция през днешния ден кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов съобщи, че общината има подготвеност да върне на жителите на града налози в размер на до 100 000 лева . Сумата е надвнесена от благоевградчани, а общината към този момент е писала на Министерския съвет с въпрос, обвързван с това дали може да върне парите. „ Трябва да има правдивост ” – добави Камбитов. Става въпрос за налози за второ жилище, които благоевградчани са платили. Ако Конституционният съд реши, и мярката отпадне, общината се задължава да върне цялостния размер на налога, който жителите са платили.
Другите значими тематики от конференцията бяха свързани със обществените жилища, образованието, видеонаблюдението и новите планове на общината. Социалните жилища, които от няколко години са тематика номер едно за ръководещите в града, се чака да бъдат подготвени в края на май. Те са 172 на брой, а кметът добавя, че ще има ясни правила за кандидатстване и настаняване в жилищата, което, несъмнено, няма да бъде на расова основа, а на серия от критерии, които претендентът би трябвало да има. Припомняме, че жилищата се намират в кв. Освобождение и ще бъдат предоставени на своите консуматори изцяло оборудвани с всичко належащо за живеене.
Камбитов разяснява и друга значима тематика за града – тази за видеонаблюдението. По думите му е приключен първия стадий от процедурата, като в него са включени регионите на някои детски градини и учебни заведения в града. В момента се работи по втори стадий, който ще бъде ориентиран към централната градска част. Припомняме, че община Благоевград построява огромна мрежа от камери, които ще бъдат с най-висока резолюция. Очаква се камерите да оказват помощ на полицията в града да разпознава водачи в случаи на нарушавания, както и да обезпечи успокоение на поданици на града.
Съобщи се и добра вест за благоевградските учебни заведения. На три от тях им следва ремонт: това са НХГ, 5 СУ „ Георги Измирлиев” и 3 ОУ „ Димитър Благоев”. В първото ремонтът към този момент е почнал, а в останалите две занапред се чака. Очаква се да бъде изработен повсеместен надзор и проверка и на детските площадки, които към този момент няма да бъдат с пясък, а със специфична настилка, която би понижила удар и би предпазила от пострадване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР