В своята книга Как неволно съсипваме живота си и живота

...
В своята книга Как неволно съсипваме живота си и живота
Коментари Харесай

Нека се разстроим, натъжим и нацупим!

В своята книга „ Как несъзнателно съсипваме живота си и живота на своите близки “, Юлия Свияш избира да показа духовните заболявания на човечеството – унинието, егоцентризма и негативизма тъкмо по метода, по който те наподобяват в всекидневието ни в очите на близките. Тя търси корените в противоположната на общоприетите „ лечения “ - самооценката с подигравка. Нестандартният прийом да изобличи глупавите ни поведенчески несъответствия, които са подбудени от неналичието ни на религия и нюх за законите на Вселената и Висша мощ, ни изяснява затлачването в подсъзнанието ни по един ярък, лек и извънредно прецизен метод. 

Ако желаете да разрушите живота си, в случай че към момента не сте го унищожили задоволително, като начало би трябвало да започнете да се разстройвате по-често, каквото и да ви се случва. Толкова е просто, написа Свияш. Например случва се нещо, няма значение какво – все едно дали значим или незначителен факт. Задайте си въпроса: „ А дали да не се разстроя поради това? ” Авторката ни поучава да го създадем неотложно – да се разстроим, натъжим и нацупим. Винаги имаме огромен избор в това отношение.
Позволете си да бъдете нещастни! Не се борете със себе си, това е изцяло неефикасно. Ето ги и шеговитите упътвания на Свияш:
•Не можете да изберете какво да бъде времето на следващия ден. Но постоянно можете да се разстроите поради него, без значение какво е то.
•Не можете да си изберете началник, в случай че към този момент имате подобен. Но постоянно можете да решите какъв брой нещастни би трябвало да се почувствате, щом работите под неговото ръководство.
•Ако към този момент имате брачен партньор (какво ли не се случва в този живот), не можете да си го измоделирате какъвто ви се харесва, само че можете да изберете какъв брой огромни би трябвало да бъдат вашите премеждия, подбудени от неговите дефекти.
•Получавате малко пари? Изберете най-неподходящата оценка за този факт - създайте си допустимо най-негативното мнение за заплатата ви. И надлежно за вашата некадърност да се справите с финансовите проблеми.
•Натрупали сте няколко непотребни кг. Това не е нито добре, нито зле единствено по себе си. Те просто съществуват. Но, апелирам ви, не пропускайте да ги превърнете в голям проблем, заслужен за ежедневно разискване и неимоверни премеждия.
•Разделили сте се с някого, с който са ви свързвали доста близки връзки. Това не е нито добре, нито зле. То просто се е случило. Вашата задача – да разиграете от това покъртителна покруса. От всички вероятни разновидности се спрете на този, съгласно който лейди Макбет, Ема Бовари и Ана Каренина ще наподобяват просто като лекомислени глупачки.
В общи линии упражнението е ясно. Каквото и да ви се случи, помнете: вие сами избирате по какъв начин да се отнесете към това: дали ще го възприемете като неразгадаем проблем или като забавна опция, като завършек на света или начало на нов живот, написа Свияш. 
И в случай че желаете да си съсипете живота, най-добре е да възприемате всяко нещо като призрачен сън и смут. Това упражнение е извънредно значимо, може да се каже, идеологическо – за хората, които обичат да страдат. Всеки професионален страдалец, който е унищожил живота си, е почнал отсам: от умеенето да вижда във всяко нещо тревожни признаци, след това проблем, след това смут, призрачен сън, началото на края. Е, в случай че не края на света, то най-малко края на личния си живот, като най-малко. Имате прелестната опция да изминете този път.Ако усвоите този табиет, всичко останало ще ви се коства лесна работа.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР