В своята 15-годишна кариера във Формула 1 Себастиан Фетел имаше

...
В своята 15-годишна кариера във Формула 1 Себастиан Фетел имаше
Коментари Харесай

Фетел каза кой негов бивш съотборник е имал най-голям природен талант

В своята 15-годишна кариера във Формула 1 Себастиан Фетел имаше достойнството да работи с осем разнообразни съотборника в пет разнообразни тима. Един от тях бе Кими Райконен, като двамата си партнираха във Ферари в интервала 2015-2018.

Според Фетел точно Ледения е разполагал с най-големия естествен гений от неговите съотборници. Сред тях личат още имената на Марк Уебър, Себастиен Бурде, Дениъл Рикардо и Шарл Леклер.

„ Мисля, че Кими е най-големият естествен талан, който в миналото съм срещал. Просто от позиция на скоростта. Това си проличава в колата, само че си личи и в други сфери. Ако имаше дисциплинираност, в която всеки ден си с друга кола, до след 10 дни Кими ще затваря всички с обиколка, просто тъй като той е естествен гений.

„ Той няма потребност от време за акомодация към колата. Просто му дайте един волан и той знае какво би трябвало да направи. Понякога имаш възприятието, че това не е почтено, тъй като на теб ти е нужно време да свикнеш с колата, пистата и изискванията, до момента в който при него това се случва незабавно “, сподели Фетел при гостуването си в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid.

Там той също по този начин разяснява и връзките сред него и Райконен по време на тяхната взаимна работа във Ферари. Германецът разкри, че двамата са поддържали положителни връзки даже и след няколкото случая посред им на пистата.

„ Мисля, че от всичките ми съотборници с него бях в най-хубави връзки, просто тъй като той беше пряк. Никога нямаше разногласия в случай че сме имали случай на пистата. Ние говорихме за това, дискутирахме случилото се, може би сме се смяли без значение чия е била виновността.

„ Никога не е имало нещо, което да може да разклати нашата, не желая да споделя връзка, само че връзките ни. Когато дойдох във Ферари помня, че той се отнесе с огромно почитание към мен.

„ Още от първия ми ден той ме гледаше в очите, когато говорихме. С други водачи съм имал случаи, в които си стискаме ръцето и си приказваме, само че в действителност той не участва. Определено с хората Кими беше извънреден “, изясни Фетел.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР