В своя позиция Съветът за електронни медии изразява сериозно безпокойство

...
В своя позиция Съветът за електронни медии изразява сериозно безпокойство
Коментари Харесай

СЕМ сериозно обезпокоен от зачестилите посегателства срещу журналисти

В своя позиция Съветът за електронни медии показва съществено безпокойствие от зачестилите похищения против публицисти. Причина за позицията на Съвет за електронни медии стана вчерашното напрежение край " София Тех парк ", където ГЕРБ организираха националната си конференция. Физически конфликти имаше сред мъже с маски и протестиращи против държавното управление. Част от младежите, нападнали стачкуващите, демонстрираха експанзия и против публицисти. 

" Всяка физическа и вербална експанзия против публицисти е неприемлива в едно демократично общество. Особено в страна членка на Европейски Съюз, в която зачитането на човешкото достолепие и права, толерантността и разбирателството са съществени полезности. Всяко посягане против публицисти или възпрепятстването на тяхната работа е непосредствено посягане против свободата на словото и достиженията на демокрацията ", показват от Съвет за електронни медии. 

Съветът за електронни медии призова гражданите да зачитат професионалните права на работещите в медиите, както и тяхната независимост и персонално достолепие. 

" Вярваме, че способените органи ще си свършат бързо и професионално работата за откриване на причинителите. СЕМ още веднъж се обръща с апел към политици и общественици да бъдат виновни в общественото говорене и държание във връзка с публицистите и медиите ", обявиха от Съвета за електронни медии. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР