В своя последен анализ д-р Джоузеф Меркола отправя сериозна критика

...
В своя последен анализ д-р Джоузеф Меркола отправя сериозна критика
Коментари Харесай

Медицина за печалба или здраве: Порочните практики и ролята на фармацевтичната индустрия

В своя финален разбор доктор Джоузеф Меркола насочва сериозна рецензия към актуалните медицински практики , изключително в региона на лекуването на остеопороза. В публикацията си „ Голямата машинация с остеопорозата “, оповестена на midwesterndoctor.com, той упреква здравната промишленост в използването на ненужни медицински процедури и медикаменти , които способстват за максимизиране на облагите, а не за възстановяване на пациентското здраве.

Меркола твърди, че постоянно се предписват медикаменти за увеличение на костната компактност без действителна потребност , което води до спомагателни странични резултати, изискващи още лекуване. Той акцентира, че стандартите за диагностика на остеопороза се основават на нереалистични параметри, съпоставяни с костната компактност на доста по-млади човеци.

Според Меркола измененията в медицинските стандарти, като тези за кръвно налягане и холестерол , са довели до увеличено определяне на медикаменти. Той аргументира, че тези промени постоянно са резултат от въздействието на фармацевтичните компании и не постоянно са подкрепени от безапелационни научни доказателства .

Д-р Меркола приканва за по-голяма бистрота и отговорност в здравната промишленост . Той предлага да се понижи броят на непотребните медицински интервенции и да се концентрира върху действителните потребности на пациентите, което би могло доста да усъвършенства качеството на опазването на здравето .

Чрез рецензиите си доктор Меркола слагат под въпрос целесъобразността на някои открити медицински практики . Неговите заключения провокират въпроси: „ Как здравната промишленост може по-добре да служи на ползите на пациентите, а не на фармацевтичните колоси? “ .

Д-р Господинов споделя пред Искра.бг за обществените аспекти на сърдечно-съдовото здраве

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР