В своя официална позиция групата на общинските съветници от БСП

...
В своя официална позиция групата на общинските съветници от БСП
Коментари Харесай

Столични общинари от БСП хулят ГЕРБ за проблема с детските градини

В своя публична позиция групата на общинските съветници от Българска социалистическа партия в СОС упрекват ръководещите от ГЕРБ , че повече от десетилетие не е решен въпросът с нужния брой места в детските ясли и градини в София.

Независимо от многото пари от налози на столичани, отделени за това, резултат нямало, настояват социалистите.

 Родители с писмо до Фандъкова пазят директорката на детската си градина
Родители с писмо до Фандъкова пазят директорката на детската си градина

Директорката на столичната детска градина 164 " Зорница " беше уволнена поради нередности

" Столична община продължава да е дебитор на хилядите необхванати деца, на техните майки и татковци , които са принудени или да изоставен работа, или да заплащат непостижими такси в частни детски градини ", написа в позицията на общинските съветници.

Според с оциалистите е истина, че градът се разраства и пораства, само че процесът не се предвижда и ръководи изцяло. В писмото им написа, че са построени жилищни зони за хиляди жители без да са обезпечени естествени условия за живот - " без улици, без детски градини, учебни заведения или здравно обслужване ".

По думите на групата на общинските съветници от Българска социалистическа партия в СОС в " съвременна " София към момента: Има над 6000 деца, чакащи за банкет в детски ясли и градини ; Има региони с чакащи за банкет деца, само че с липса на детски градини, без значение, че са налице подобаващи терени отредени за тях.

Социалистите питат за какво тези терени не се употребяват години наред и за какво администрацията не строи задоволителен брой детски градини.

" Вероятно ГЕРБ разчитат, че поредната им политика, водеща до понижаване на раждаемостта, ще реши и казуса с местата в детските градини ", възмущават се алените.

Те акцентират още, че има региони с амортизирани, рискови и подлежащи на срутване здания, в които се обитават детски заведения, чиито поправки годишно се отсрочват. От групата на Българска социалистическа партия считат, че в това време страната и общината хвърлят стотици милиони за саниране със подозрително качество на частни жилища или представителни обекти и за ремонт на ремонтите. Освен това общинарите на Българска социалистическа партия акцентират, че има и здания на детски градини, които се употребяват не по предопределение - за административни потребности или за частни субекти, чиито контракти за прилагане се удължават макар мораториума за отдаване им.

 Родители желаят всички документи от инспекциите в детската градина в Горна баня Обновена
Родители желаят всички документи от инспекциите в детската градина в Горна баня

Настояват зам.-директорът Петя Георгиева да не се занимава с деца

За подозренията в метода на приемане на деца по детските градини от Българска социалистическа партия дават образец с последният скандал с детската градина в квартал " Горна баня ". Социалистите се съмняват в двоен стандарт.

В писмото им във връзка със случая в детската градина в столичния квартал, групата на общинските съветници на Българска социалистическа партия упорства:
Администрацията на Столична община да подсигурява равнопоставеност на всички жители, като сътвори ясни, кардинални и обективни критерии за нареждане на искащите да постъпят в детски заведения. Крайно време е да се обезпечи бистрота и почтеност в дейностите на общината, изключително когато е наранена ориста на деца. Столична община да форсира построяването на здания за детски ясли и градини на избраните за това терени, като планува нужните за това средства в бюджета за 2018 година, като одобри Програма, с тъкмо изписани квартали, за които има потребност от нови детски заведения, която да дава отговор на настоящия Общ организационен проект на Столична община и подробните устройствени проекти. Столичният общински съвет да изиска информация от виновните звена на Столична община по отношение на броят на групите в детски ясли и градини, в които са признати повишен брой деца, да се извършат инспекции, които да открият аргументите за завишението, както и лицата, които са разрешили това. Столичният общински съвет да излъчи анкетна група с присъединяване на общински съветници, представители на наставнически организации и публицисти, която: да се запознае с обстоятелствата, които бяха огласени в медиите; да се срещне с ангажираните с казуса лица и да потърси техните пояснения на случилото се; да упражни надзор на активността на комисията, назначена от Столична община да извърши проверка; да ревизира и други сходни случаи, за които има сигнали и подозрения, че са нарушени разпоредбите и се реализират корупционни практики. Столичният съвет да изиска чиновниците от разнообразни равнища на локалната администрация, упоменати като ангажирани със абсурда, по никакъв метод да не се намесват в дейностите на анкетната група и на проверяващата комисия, с цел да не попречат на работата им; В случай, че се открият нарушавания, Столичният общински съвет да алармира способените органи за установени обстоятелства на нарушавания и злоупотреби.
 Топ криминалист разплита проблема с детската градина в Горна баня
Топ криминалист разплита проблема с детската градина в Горна баня

Следствен отдел към окръжна прокуратура ще реконструира Околовръстния път, от " Бъкстон " до Автомагистрала " Люлин "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР