В своя официална позиция Българският лекарски съюз (БЛС) поднесе искрени

...
В своя официална позиция Българският лекарски съюз (БЛС) поднесе искрени
Коментари Харесай

Лекарски съюз с тежки думи по повод починалата в Сливен родилка

В своя публична позиция Българският лекарски съюз (БЛС) сервира откровени съболезнования към околните на умрялата при раждане в Сливен (в МБАЛ "Д-р Иван Селимински ") Ренета Томова.

От БЛС категорично показват, че за случая детайлности знаят единствено от медиите и показват, че би трябвало да има щателна инспекция и следствие от способени органи – съдебно-медицински лица, прокуратура, разследване към Министерство на вътрешните работи, ЦКПЕ на БЛС, ръб по АГ.

В съответния случай към БЛС няма отправена публична тъжба за разглеждане, само че ЦКПЕ на БЛС ще се самосезира на база "публикации в пресата и медиите, касаещи ресора на КПЕ ", според член 64(3), споделят от БЛС и показват, че могат да постановат единствено административни наказания и констатации съгласно Закона за съсловните организации.

Съсловната организация напомня, че здравната специалност, изключително родилните грижи, е активност с нараснал риск от затруднения и не всеки проблем е резултат от непросветеност или неточност на здравно лице.

БЛС припомня и, че би трябвало време, с цел да се откри обективната истина.

"Лекарският съюз схваща чувствителността на цялото общество по тематиката за майчино и детско опазване на здравето и е наясно, че проблеми от тази сфера са извънредно деликатни за всички. Все отново, държим да подчертаем, че всяко вменяване на недоказана към сегашния миг виновност към здравно лице, е провокация за нагнетяване на съмнение в системата. Това носи голям негатив за цялата лекарска колегия и компрометира лечебно-диагностичния развой, което рефлектира негативно върху цялото общество ", предизвестяват от БЛС.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР