В своя фейсбук профил журналистът Константин Мишев, който е бил

...
В своя фейсбук профил журналистът Константин Мишев, който е бил
Коментари Харесай

Константин Мишев за цензурата в САЩ: Не бих приел господата Кордестани и Цукербърг да ме предпазват от думи и идеи

В своя фейсбук профил журналистът Константин Мишев, който е бил и консултант на министър-председателя Филип Димитров, а през днешния ден живее в САШ, прави изострен коментар за цензурата и обществените мрежи, които са изключително настоящи след последните избори в страната.

"Никога не съм подкрепял Доналд Тръмп. Но колкото и да не съм склонен с него има нещо, което ме отвращава повече. Това е цензурата. Едно е да кажеш и да мотивираш за какво си срещу президента, а напълно друго е да го цензурираш.

На фотосите са Omid Kordestani от Туитър и Mark Zuckerberg от Facebook. Те взеха решение да цензурират Тръмп. Моля да извършите разликата.
Човек може да не е склонен с някои хрумвания. Това е освен обикновено, а здравословно.

Например аз не одобрявам "Шарли Ебдо ". А се подвигна подобен звук тук, тъй като написах, че са некадърни и пошли. Това е мое право да утвърждавам или не изявления, политически речи или карикатури. Никога даже не съм си помислял да приканвам към цензуриране на слово или хрумвания, с които не съм склонен. Никой не ми е дал правото да съм висш съдник.

И при дълбокото си разбиране, че Тръмп отвори дълбока рана в американското общество... считам че би могъл да направи нещо извънредно потребно откакто напусне президентския пост. Да сътвори медия или обществена мрежа, където да могат да се прочетат и разискват и други хрумвания.

Казвам го, макар че не съм склонен с доста от неговите позиции и речник. Разберете. Аз съм срещу Хитлер с ядрата на всяка моя клетка, само че не считам, че би трябвало да се не разрешава "Моята битка ".

Аз съм срещу Ленин до мозъка на костите си, само че също не считам, че би трябвало да се не разрешават неговите книги. И бих споделил, че не съм безумен (поне по този начин мисля), нито съм невръстен и не бих приел господата Омид Кордестани и Марк Цукербърг да ме защищават от думи и хрумвания. Нека самичък реша кои са верни и кои не. Поне това... ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР