В свой доклад, американския изследователски център РАНД разглежда редица възможни

...
В свой доклад, американския изследователски център РАНД разглежда редица възможни
Коментари Харесай

В САЩ мислят икономическо, геополитическо и военно изтощение на режима в Русия

В собствен отчет, американския проучвателен център РАНД преглежда редица вероятни средства за изтощение на Русия . Според Националната тактика за защита, Съединени американски щати понастоящем са блокирани в конкуренция с Русия . РАНД дефинира областите, които Съединени американски щати могат да извърнат в своя изгода .

Въз основа на количествени и качествени данни от западни и съветски източници, се преглеждат икономическата, политическата и военна накърнимост и терзание на Русия .

Важни са евентуалните разновидности за политика - идеологически, стопански, геополитически и военни (включително въздушни, галактически, морски, сухопътен и многофункционални опции).
 Бивш пълководец на Пентагона разгласи какво рискуват Съединени американски щати, подценявайки Русия
Бивш пълководец на Пентагона разгласи какво рискуват Съединени американски щати, подценявайки Русия

Можело да престанат да съществуват, в случай че не осъзнаят, че Русия е най-голямата заплаха

След като се разказва всяка мярка, се правят оценка обвързваните изгоди, разноски и опасности , както и вероятността мярката да бъде сполучливо приложена и фактически да изтощи Русия .

Повечето от стъпките в прочут смисъл са нарастващ и и най-вероятно ще подбуден към някаква съветска контраескалация .

Някои от тези политики могат да провокират нежелани реакции от други съперници на Съединени американски щати, най-много от Китай , което от своя страна би могло да навреди на Съединени американски щати.

Най-атрактивните разновидности на политиката на Съединени американски щати за изтощение на Русия - с най-големи изгоди, най-голяма възможност за триумф и минимален риск - са в икономическата област , включваща композиция от стимулиране на производството на сила в Съединени американски щати и наказания - многостранни .
 В Съединени американски щати въвличат България в проект за сдържането на Русия в Черно море
В Съединени американски щати въвличат България в проект за сдържането на Русия в Черно море

Планират да се разположат Противовъздушна отбрана системи и брегови ракетни комплекси у нас

За разлика от това, геополитическите ограничения против Русия, както и идеологическите ограничения за подкопаване на стабилността на режима носят забележителен риск , изясняват от РАНД.

Слабостите на Русия се крият в икономическите области: Най-голямата накърнимост на Русия при всяка конкуренция със Съединени американски щати е нейната стопанска система, която е относително дребна и мощно подвластна от износа на сила.

Най-голямото безпокойствие на съветското управление произтича от стабилността и издръжливостта на режима .
 Как Съединени американски щати инцидентно направиха Русия по-силна
Как Съединени американски щати инцидентно направиха Русия по-силна

Кремъл отново се обляга на енергийните компании

Най-обещаващите ограничения за напън против Русия са в сферите на производството на сила и интернационалния напън: Продължаването на разширението на производството на сила във всички форми в Съединени американски щати, в това число възобновимите енергийни източници, и насърчаването на други страни да създадат същото би довело до оптимален напън върху постъпленията на Русия от експорт, а оттова и върху националния и отбранителния бюджет. Една от многото ограничения, само че която е с минимум разноски или риск .

Санкциите също могат да лимитират икономическия капацитет на Русия . За да бъдат ефикасни обаче, те би трябвало да бъдат многостранни , като включват (най-малкото) Европейския съюз, който е най-големият клиент на Русия и най-големият източник на технологии и капитали, по-голям във всички тези аспекти от Съединени американски щати.

Геополитическите ограничения против Русия по-вероятно са непрактични или крият вторични опасности: Много геополитически ограничения биха принудили Съединени американски щати да работят в региони, които са по-близо до Русия и където по този метод е по-евтино и по-лесно за Русия, в сравнение с за Съединени американски щати да упражняват въздействие.

Идеологическите ограничения за подкопаване на стабилността на режима носят обилни опасности от противопоставяне: Много военни разновидности - в това число промени в позицията на мощ и развиване на нови качества - биха могли да засилят сдържането на Съединени американски щати и да успокоят съдружниците на Съединени американски щати, само че единствено някои от тях евентуално ще изтощят Русия, защото Москва не търси паритет със Съединени американски щати в множеството области .
 Русия разгласи огромно военно обучение, изстрелва крилати и балистични ракети
Русия разгласи огромно военно обучение, изстрелва крилати и балистични ракети

Ще вземат участие 12 000 военнослужещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР