В свое телевизионно обръщение към гражданите президентът на Франция Еманюел

...
В свое телевизионно обръщение към гражданите президентът на Франция Еманюел
Коментари Харесай

Сирия, Либия, Иран и Украйна са сред темите на Г-7, обяви Макрон

В свое телевизионно послание към жителите президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи тематиките на полемика по време на срещата на върха на Г-7, съобщи БГНЕС.
Държавните и държавни ръководители на седемте най-развити индустриални страни ще обсъдят обстановката в Сирия, Либия, Иран и Украйна, проблемите пред международната стопанска система, битката с неравенството и въпросите на климата, в това число горските пожари в Бразилия.

Френският президент съобщи, че ще отстоява визията за реализиране на съглашения в разнообразни конфликтни точки по света като Иран, Сирия, Либия и Украйна. Тези договорености би трябвало да послужат за попречване на ескалацията там и за отбрана на мира във въпросните страни.

По отношение на положението на международната стопанска система, Макрон съобщи, че ще преследва две цели в Биариц: да убеди сътрудниците, че напрежението, в частност в региона на търговията, се отразява отрицателно върху всички страни и техните жители. Трябва да се реализира стабилизация, която включва избягването на търговски войни, да вземем за пример.

Неравенството ще бъде една от тематиките, на които ще се обърне особено внимание по време на форума.

Въпросът с климатичните промени е значим за всички и упованията на Макрон са, че, макар съществуващите разлики в позициите на обособените участници в Г-7, ще се откри обща формула за съдействие. Единствено по този метод, съгласно него, страните ще могат да отговорят на провокациите, пред които океанът и горящите амазонски гори насочат към човечеството.

Френският президент прикани протестиращите против Г-7 да запазят успокоение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР