В свое становище, изпратено до медиите, Институтът за пътна безопасност

...
В свое становище, изпратено до медиите, Институтът за пътна безопасност
Коментари Харесай

От Института за пътна безопасност са благодарни, че Караджов вече няма да е министър

В свое мнение, изпратено до медиите, Институтът за пътна сигурност благодари на Слави Трифонов, че отдръпна Гроздан Караджов от поста районен министър. По думите им по този метод той е дал опция да стартират действителни промени при възлагането, градежа и контрола на пътищата в България. От института показват, че на 18 април с писмо до " ИТН " са поискали Караджов да бъде освободен, тъй като „ с всичките си дейности легитимира порочните практики от предходни ръководства “.

От Института за пътна сигурност показват и някои доказателства за това:

- осъществени заплащания по инхаус контракти от страна на Министерство на регионалното развитие единствено няколко дни преди Нова година;
- не са осъществени структурни и кадрови промени в Агенция „ Пътна инфраструктура “;
- при Караджов е траяла порочната процедура да се назначават за шефове на АПИ чиновници на строителни компании, които по-късно се връщат да работят за същите тези фирми;
- изплатени са над 600 млн. лева на строителни компании за осъществена от тях работа, без да е осъществена самостоятелна физическа инспекция (да бъдат взети проби от самостоятелна интернационална лаборатория) за качеството на ремонтите.

„ Това ни демонстрира, че единственото предпочитание на управлението на Министерство на регионалното развитие е било да изплати над 1 милиарда лева на строителните компании, а обещанията за невиждани поправки по нашите пътища (3000 км от републиканската пътна мрежа) не се състояха “, изясняват още от специалистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР