В Свиленград се намира и единственият петзвезден хотел в Хасковска

...
В Свиленград се намира и единственият петзвезден хотел в Хасковска
Коментари Харесай

Два петзвездни хотела с казина ще заработят в Свиленград през 2022 г.

В Свиленград се намира и единственият петзвезден хотел в Хасковска област. В момента се строят още два петзведни хотела, които са част от хазартни комплекси със СПА и всевъзможен разкош, който се предлага за този тип туризъм ", съобщи пред " Стандарт " кметът на града арх. Анастас Карчев.

Той уточни, че единият от тях е с повърхност над 65 000 кв.м на терен от 250 дка. " Очакваме в края на другата година и двата комплекса да проработят. Това ще даде още по-голям подтик на туризма в региона. Свиленград има извънредно географско състояние. Факт е, че отсам за 2 часа можеш да отидеш в Гърция на плаж, а за 2,5 часа можеш да отидеш до Истанбул и ние имаме изключителната опция да се възползваме от това в региона на туризма, добави Карчев.

" В Мезек през годините успяхме да създадем много за възстановяване на туристическите условия. Реализирахме план за възстановяване и експониране на крепостта. По-рано направихме и план за експониране на тракийската куполна гробница и алеята, която стига до там. Около крепостта се построиха и развиха няколко къщи за посетители.

Туристите, които посещават тези забележителности, се усилиха изключително по време на пандемията. Напоследък хората започнаха да избират различния туризъм и това допуска многообразие в дестинациите. Мезек има огромно бъдеще в областта на туризма.

В покрайнините на село Мезек (община Свиленград), на възвишението Калето се издигат останките от Средновековна византийска цитадела от края на ХІ

Ще изградим нов съвременен информативен център, имаме към този момент план. Той ще е до гробницата и ще дава информация за направления. Надявам се следващата година да е подготвен ", сподели още арх. Карчев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР