В световния спорт има много доминации, но тази на четири

...
В световния спорт има много доминации, но тази на четири
Коментари Харесай

Голямата четворка - 842 седмици на върха в тениса

В международния спорт има доста превъзходства, само че тази на четири митове е историческа. От 2004 до 2020 година тенисът е територия на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. За този интервал те са прекарали 842 седмици на върха в ранглистата.

Цифрите зад надмощието им са впечатляващи. 55 от последните 60 шампионата в Големия шлем са били извоювани от представител на гореспомената четворка.

Доминацията им е прекратена на три пъти от Стан Вавринка, който печели Australian Open през 2014 година, " Ролан Гарос " през 2015 година и US Open през 2016 година По един път това вършат още Хуан Мартин Дел Потро, с триумфа си в US Open през 2009 година, и Марин Чилич, който печели същия шампионат, само че през 2014 година

Федерер, Надал, Джокович и Мъри имат общо 313 трофеи, 111 от които в категория " Мастърс 1000 ". Могат да се похвалят и с 8 триумфа в " Купа Дейвис " - 5 за Надал, а останалите разпределени сред триото.

Голямата четворка има и 8 олимпийски оценки, 5 от които златни.
Как коронавирусът изпепели огромните проекти на Джокович и Федерер Перфектният свършек на кариерата на Роджър отиде в кошчето за боклук
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР