В Световния ден за борба с насилието срещу жени Проверява

...
В Световния ден за борба с насилието срещу жени Проверява
Коментари Харесай

Ревнивец преби до смърт 21-годишната си приятелка

В Световния ден за битка с насилието против дами
Проверява се версията, че и двамата са наркомани

Мъж на 28 години преби до гибел 21-годишната си другарка и бе арестуван от полицията. Убийството бе осъществено през днешния ден, когато и у нас бе маркиран Международния ден на Организация на обединените нации за елиминиране на насилието против дами.

Сигналът за закононарушението бил подаден към 14,30 часа. На телефон 112 се обадил самият принудител. Полицейските патрули и екип на Спешна помощ пристигнали в изоставена постройка в региона Гара Разпределителна в столичния квартал „ Слатина”. Вътре лекарският екип заварил издъхналото от жестокия побой момиче, а служителите на реда задържали неговия другар. По непотвърдени сведения той си признал, че се скарали, тъй като я ревнувал. Затова се нахвърлил върху нея с юмруци и ритници.

Мъжът е с голям брой престъпни регистрации, най-вече за обири. Проверява се версията дали двамата не са били подвластни от опиати.

В 18,30 часа през днешния ден пред Съдебната палата стартира митинг, проведен от „ Българския фонд за жените”. Активистките упорстват за промени в Закона за домашното принуждение, за по-добра съгласуваност сред институциите и за в допълнение финансиране на спешните центрове, където се настаняват унизените дами.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР