В Световния ден на зрението - 8 октомври, едни от

...
В Световния ден на зрението - 8 октомври, едни от
Коментари Харесай

В БАН офталмолози ще съветват как да се съхрани зрението от детството до дълбока старост

В Световния ден на зрението - 8 октомври, едни от най-известните български офталмолози ще насочат препоръки по какъв начин да се запази зрението от детството до дълбока напреднала възраст.

Конференцията "Превенция и лекуване на застрашаващи зрението болести " стартира в 15.00 часа, в зала "Проф. Марин Дринов " на Българска академия на науките, и е предопределена за необятната аудитория. Това заяви пресцентърът на Академията, съобщи Българска телеграфна агенция.

На форума ще има презентации по тематиките - детско зрение, глаукома, катаракта, диабет и око, недъгавост на макулата, изсъхнало око и кератопластика. Лектори ще са доцент доктор Александър Оскар - шеф на Очната клиника в УМБАЛ "Александровска ", доцент доктор Марин Атанасов, който е от Катедрата по очни заболявания в Медицинския университет в Пловдив, доктор Йорданка Кирилова - специалист-офталмолог в СОБАЛ "Акад. К. Пашев ", доктор Илиян Шандурков от Очната болница "Вижън ", проф. доктор Христина Групчева от Катедрата по очни заболявания в Медицинския университет във Варна и доктор Ирина Кунева - специалист-офталмолог в Очната болница "Зора ".

Организатор на конференцията е Отделението по медицински науки на Българска академия на науките към Събранието на учените и член-кореспондентите. Форумът се провежда със съдействието на Международната очна фондация "Зрение за всички ", Пациентската организация "Глаукома " и на Специализираната очна болница за интензивно лекуване "Акад. К. Пашев ". Председател на Организационния комитет е акад. Петя Василева.

Инициативата е отдадена на 150-годишнината на Българската академия на науките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР