В Световния ден на здравето в УМБАЛ “Александровска“ стартира лаборатория

...
В Световния ден на здравето в УМБАЛ “Александровска“ стартира лаборатория
Коментари Харесай

В Александровска болница стартира лаборатория за PCR тестове за COVID-19

В Световния ден на здравето в УМБАЛ “Александровска “ започва лаборатория за осъществяване на PCR диагностика за COVID-19.

Тя ще бъде локализирана в направление „ Молекулярна диагностика” на Клиниката по клинична имунология с банка за стволови кафези. Редовно се организира вътрешен първокласен надзор на личен състав, инсталация и реактиви, осведомят от здравното заведение.
Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас Това регистрираха от Министерството на здравеопазването
Лабораторията ще обслужва единствено пациенти на болничното заведение или ориентирани от други лечебни заведения по медицински показания.

Платени проучвания по избор на пациенти, без да са нужни или назначени от доктор, няма да се правят. Дневно ще бъдат обработвани почти 250 проби.

Коронавирусът и България За COVID-19 в действително време: Заработи системата, свързваща институции и жители с оперативния щаб 10-и час депутатите спорят по ограниченията, свързани с изключителното състояние Пламен Димитров: 44 хиляди са новорегистрираните безработни от началото на изключителното състояние 90-годишна жена с ковид умря в " Пирогов " Съветите на лекарите: Как да се предпазим от COVID-19 Заради ковид в „ Спешна помощ “: РЗИ ревизира 600 фамилии в София Може ли полицията да те глоби… за вървене по улицата 7 са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 от Спешната помощ Една нетрадиционна фотосесия в разгара на пандемията Д-р Александър Симидчиев: Медицинският съвет продължава да работи, само че импровизирано Българското приложение за надзор на COVID-19 ще е налично от през днешния ден COVID-19 взе още две жертви у нас в неделя Заместник-директорът на ВМА: Наистина всичко ще бъде наред Коментар на водещия: Битка с времето Белоградчишката болница остана без лекари в рецесията 9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид Иван и Андрей: Концертът #ПомогниОтВкъщи е метод да подкрепим най-засегнатите от рецесията Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 Корнелия Нинова: Управляващите работят на правилото „ проба – неточност “ 522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 549 18 22 39 Света 1 318 306 45 444 72 769 276 189 Заразени* Нови Починали България 549 18 22 Света 1 318 306 45 444 72 769
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР