В Световния ден на почистването – 19 септември, bTV Media

...
В Световния ден на почистването – 19 септември, bTV Media
Коментари Харесай

Стартира второто издание на националния детски конкурс на bTV Media Group на тема `Добрият пример` |

В Световния ден на почистването – 19 септември, bTV Media Group слага началото на второто издание на националния детски конкурс на тематика „ Добрият образец “. Конкурсът е част от едноименния нов обществен план на медията и има за цел да въодушеви детското въображение и да потвърди, че творчеството и положителните каузи могат да вървят ръка за ръка. Сред неговите посланици тази година са Светослав Иванов, Станислава Цалова, Владимир Ампов – Графа, Рая Пеева, Николаос Цитирис, Диана Любенова и други обичани и известни персони.

В основата на тазгодишния конкурс стои интерактивният детски комикс „ Зеленко и задача „ Добрият образец “ с създател водещата на bTV Стаси Цалова. В уикендите до 1 ноември Стаси ще зарадва децата със седем вълшебни завършения, в които обичаният на дребни и огромни амулет Зеленко и неговите нови другари ще се грижат дружно за природата, моретата и океаните, ще засаждат дръвчета, ще избавят животни в неволя и ще потвърдят, че положителното има силата да трансформира света, в който живеем. Първата част от комикса „ Пиратски истории героичен за почистени отпадъци морски “ към този момент е налична на / и всички деца могат да се впуснат в цифровото премеждие.

Творческото съревнование е отворено за всички дребни художници до 13-годишна възраст (включително), които изпратят своя авторска рисунка на тематика „ Добрият образец “. Важно изискване е творбите да пресъздават по автентичен едно от приключенията на Зеленко Зеленков, разказани в комикса. Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от обичайните средства до компютърните стратегии. Илюстрациите би трябвало да бъдат снимани или сканирани цветно в цялостен размер, след което да бъдат изпратени на имейл адрес:  до края на състезанието на 07.11.2020. Необходимо е да бъдат съпроводени с попълнена и сканирана декларация за единодушие от страна на родителите/ настойниците за присъединяване на тяхното дете в състезанието. Всеки участник може да взе участие най-много с до три произведения.

Всички получени детски илюстрации, които дават отговор на изискванията на състезанието, ще бъдат прегледани и оценени от петчленно жури от изявени създатели и потвърдени експерти. Сред тях за втора поредна година са: едно от най-обичаните лица на bTV и създател на комикса „ Зеленко и задача „ Добрият образец “ – Станислава Цалова , първият български детски създател, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен притежател на премията „ Бисерче вълшебно “ - Радостина Николова , и детският публицист, известен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки и доста други - Иван Раденков . Журито се добавя от Милена Радева , която има над 150 илюстрирани книги в целия свят и е основател на уеб страницата „ Българска илюстрация “, както и от Мария Пеева – основен редактор на обичания на хиляди български фамилии уебсайт. Те ще имат сложната, само че приятна задача да отличат творбите по няколко критерия - автентичност на концепцията, обръщение, креативност и сходство с поставената тематика.

Десетте най-открояващи се произведения ще получат пакет специфични награди, а имената на отличените участници ще бъдат оповестени на уеб страницата dobriatprimer.btv.bg  на 30.11.2020 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР