В Световния ден на животните организациите, които се грижат за

...
В Световния ден на животните организациите, които се грижат за
Коментари Харесай

100 животински видове изчезват всеки ден

В Световния ден на животните организациите, които се грижат за оцеляването им, предизвестяват за застрашаване на доста скотски типове и неприятното им положение в разнообразни елементи на света.
Световният ден на животните беше разгласен през 1931 година на спогодба на екозащитниците във Флоренция, с цел да се подчертае статутът на застрашените типове в неравностойно състояние. Решено е този ден обичайно да се чества на 4 октомври, когато католическата черква чества Св. Франсиско Асишки – бранител на животните.
Целта на Световния ден на животните е да се усъвършенства отношението към животинските типове по света, като се даде поддръжка на лица, групи и организации за хуманно отношение към животните, предава БГНЕС.
В света има над 40 000 застрашени типа, оповестява МИА.
Според Комитета на Организация на обединените нации за отбрана на животните и природата 100 типа животни изчезват всеки ден поради бракониери за облага.
Сред най-критичните типове, когато става въпрос за оцеляване, са огромните панди, тигрите, морските костенурки, огромните примати, слоновете и носорозите.
Защитниците на животни предизвестяват, че и в най-развитите страни в света с уредено законодателство има " срамни изключения на застрашаване животни " и показват за образец испанската корида и британската традиция за лов с кучета, който е неразрешен.
Как отрицателни образци се показват и китайските ферми за мечки, които се поддържат за потребностите на медицината, антихуманния лов за експорт на морски костенурки в Индонезия и Япония и редица други закани за оцеляването на животните. Особено внимание се обръща на застрашаването на тигрите, които са отчасти унищожени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР