В Световния ден на донорството – 13 октомври, от 11.00

...
В Световния ден на донорството – 13 октомври, от 11.00
Коментари Харесай

В Световния ден на донорството: ВМА с лекция за мотористи и среща с трансплантирани

В Световния ден на донорството – 13 октомври, от 11.00 часа в Аулата на Военномедицинска академия ще се организира осведомителна акция за донорството пред най-голямата мото организация в България Sofia Riders, оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Срещата е част от почналата през 2017 година осведомителна акция за донорството, чиято съществена концепция е хората да познават значимостта от него, с цел да може всеки от нас да направи умишлен и осведомен избор, в случай че изпадне в обстановка, в която би трябвало да вземе решение за даряване на органите на собствен непосредствен.

Ментори на събитието ще бъдат проф. Никола Владов, началник на Клиника чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, доцент Ивелин Такоров – началник на Клиника по коремна хирургия и част от трансплантационните екипи на ВМА, и доктор Сибила Маринова – шеф на отделението по „ Анестезиология и интензивно лекуване “ в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ и координатор по донорство за област Велико Търново.

В срещата ще вземат участие и пациенти, минали чернодробна трансплантация във ВМА.

В рамките на Седмицата на донорството в България - на 17.10.2018 година (сряда), от 12.00 часа в централно предверие на ВМА, „ Дървото на живота” ще бъде обогатено с листчета с имената на донорите, дали през 2018 година късмет за втори живот на други трима души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР