В Световната седмица на предприемачеството ПГИТ Алеко Константинов – Велинград

...
В Световната седмица на предприемачеството ПГИТ Алеко Константинов – Велинград
Коментари Харесай

Гимназисти представиха иновации в предприемачеството

В Световната седмица на предприемачеството ПГИТ " Алеко Константинов " – Велинград провежда юношески уъркшоп по стратегия Джуниър Ачийвмънт. Освен домакините, в надпреварата участваха ученици на ПГХТТ – Пловдив, ПГ " Ген. Владимир Заимов “ – Сопот.

Учениците бяха разграничени на пет тима на инцидентен принцип. Те работиха върху проблем, обвързван с реализацията на младежите в Европа. В рамките на три часа те разискваха и генерираха хрумвания за намиране на новаторски решения за съответната обстановка от проблема, а точно: да оказват помощ на един млад етнолог да си откри сполучливо работа по специалността.

В унисон с тематиката младшите посланици на Екологичен потенциал към велинградската гимназия получиха задача, която извършиха благодарение на гостите от Областния информативен център – Радослав Пешалов и Радина Пенкова. Журито, в което бяха включени представители на община Велинград, бизнеса и Неправителствени организации, отличи трите най-оригинални оферти. Единодушно първото място бе отредено на тима, събрал най-вече точки – 450 с концепцията да се маркетира тракийското изкуство. На второ място се класира тимът с 420 точки, заложил на българската шевица, а този на трето място заложи на Facebook и събра 400 точки.

Всички участници получиха документи, а за отличниците имаше награди, обезпечени от Лайънс клуб и образователните заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР