В световен мащаб се поставя все по-голям акцент към менталното

...
В световен мащаб се поставя все по-голям акцент към менталното
Коментари Харесай

Училище край Варна въведе виртуални дискусии с психолог за деца, родители и учители

 В международен мащаб се слага все по-голям акцент към менталното здраве на индивида и последствията върху него след Коронавирус – 2019. Много компании в Англия и Германия към този момент започнаха да назначават психолози, които да организират онлайн полемики със чиновниците. Известни психолози по целия свят също стартираха лъчение на онлайн безвъзмездни съвещания, целящи да понижат тревогата и напрежението.

В България тематиката за менталното здраве към момента е тематика " табу “, към която се гледа с подигравка и съмнение. След въвеждането на изключително състояние в страната ни, Институтът за психологично здраве и развиване организира онлайн проучване, в което се обрисуваха тематиките към, които съществува дефицит на информация, и които се подценяват в България, а точно – по какъв начин обстановката с пандемията би се отразила на психологичното и обществено действие на хората, по какъв начин би се отразила върху нашите деца, по какъв начин да беседваме с нашите деца за Коронавирус -19.  

Някои организации и учебни заведения в България към този момент взеха ограничения, касаещи менталното здраве на хората и най-много на децата. Преди няколко дни международната организация UNICEFF популяризира значими и потребни препоръки за родители, ориентирани към намаляването на напрежението и тревогата у децата.

Варненското Частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ също вкара виртуални полемики с учебния психолог, предопределени за всички възпитаници, учители и родители, където те да получават информация, касаеща държанието на всеки в сходна обстановка и да схванат по какъв начин да беседват с децата си, оповестяват от пресслужбата на убечното заведение.

" Абсолютно обикновено е всеки един от нас да се почувства угрижен от всичко, което чува за COVID-19. Разбираемо е, в случай че и децата ни също се усещат тревожни. За нас е значимо да създадем отворена среда, в която деца и родители се усещат свободни да задават своите въпроси! “, разяснява управлението на учебното заведение.

Много е значимо в тази обстановка да стартираме да обръщаме повече внимание на психическото здраве и изключително това на децата. Всички ние би трябвало да предприемем ограничения, свързани с превъзмогване на последствията от COVID-19 върху душeвността. За да стане това, би трябвало първо да разберем, че да потърсиш помощ или да приказваш намерено за страстите и паниките си не е демонстрация на уязвимост и не би трябвало да се срамим. Когато всеки един от нас осъзнае това, ще може да помогне на себе си, на децата си и на останалите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР