В световен мащаб една от 10 бременни майки изпитва опасно

...
В световен мащаб една от 10 бременни майки изпитва опасно
Коментари Харесай

„Майките биха били в по-голяма безопасност, ако им се дадат комплекти за кръвно налягане „направи си сам“ след раждането.“

В международен мащаб една от 10 бременни майки изпитва рисково повишение на кръвното налягане. И към една трета от тях ще развият положението през идващите 10 години, с дълготраен риск от инфаркт, инсулт и сърдечна непълнота.

Как можем да компенсираме този предстоящ риск? Е, откривателите от Оксфорд може да имат отговор. Майките биха могли сами да наблюдават кръвното си налягане след раждането и да понижат риска от бъдещи сърдечни болести и инсулти.

В най-голямото изпитване по рода си екипът от Оксфорд откри, че всекидневно премерване на кръвното налягане вкъщи и персонализирането на медикаменти в седмиците след раждането усъвършенства контрола на кръвното налягане през първата година след хипертонична бременност.

В изследването, ръководено от доктор Джейми Кит от Оксфорд и професор Пол Лийсън, 220 нови майки, които са развили високо кръвно налягане по време на бременност, са били лекувани или със самоконтрол на кръвното налягане вкъщи, или с нормални грижи.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР