В светлината на скорошните епидемии от варицела и други болести,

...
В светлината на скорошните епидемии от варицела и други болести,
Коментари Харесай

Д-р Дженифър Раф: Скъпи родители, вас ви лъжат!

" В светлината на скорошните епидемии от варицела и други заболявания, предотвратими с ваксини, и отводът на антиваксърите да признаят този проблем, взех решение, че е извънредно време за тази обява.

Скъпи родители, вас ви лъжат ", написа доктор Дженифър Раф, професор по антропогия от Университата в Канзас.

" Хората, които настояват, че пазят ползите на вашите деца, в действителност излагат живота и здравето им на риск.

Казват, че морбили не е смъртоносно заболяване.

Но то е.

Казват, че варицелата не е кой знае какво. Но тя може да бъде.

Казват, че грипът не е рисков. Но той е.

Казват, че не е толкоз ужасно децата да се разболеят от коклюш. Но в действителност е.

Казват, че имунизациите не са толкоз ефикасни в предварителната защита на заболяванията. Но животът на 3 милиона деца бива избавен всяка година посредством имунизация, а 2 милиона умират от болести, предотвратими посредством имунизиране годишно.

Казват, че " естествената зараза “ е по-добра от имунизацията. Но бъркат.

Казват, че имунизациите не са прецизно тествани за сигурност. Но имунизациите биват подложени на доста повече проби от всяко друго лекарство. Това изследване да вземем за пример демонстрира сигурността и успеваемостта на пневмококовата ваксина при над 37 868 деца.

Казват, че лекарите не признават, че имунизациите имат странични резултати. Но страничните резултати са добре известни и, с изключение на в доста редки случаи, – напълно незначителни.

Казват, че имунизацията за МПР (морбили, паротит, рубеола) предизвиква аутизъм. Но това не е правилно. (Въпросът дали имунизациите предизвикват аутизъм непрекъснато е обект на проучвания и всички те потвърждават, че имунизациите нямат подобен резултат.)

Казват, че тимерозалът във имунизациите предизвиква аутизъм. (Тимерозал е консервант, съдържащ живак, бел.пр.) Но това не е правилно и също така след 2001 година в множеството ваксини тимерозал не се употребява.

Казват, че алуминият във имунизациите (адювант, съставен елемент на имунизацията, който ускорява имунната реакция на тялото) е нездравословен за децата. Но децата употребяват повече алуминий с кърмата в сравнение с поемат от имунизациите. За да навреди, равнището на алуминий би трябвало да е надалеч по-голямо.

Казват, че Системата за Проследяване на Страничните Ефекти от Ваксините (Vaccine Adverse Events Reporting System) потвърждава, че те са рискови. Но не е по този начин.

Казват, че имунизационният календар е прекомерно натоварващ за детската имунна система. Но той не е.

Казват, че в случай че децата на другите хора са имунизирани, няма потребност да имунизират своето.

Това е най-възмутителният мотив, който съм чувала. Първо, имунизациите не постоянно са 100 % ефикасни, тъй че е допустимо даже имунизирано дете да се болести, в случай че е в контакт с заболяването. Нещо повече, има хора, които не могат да бъдат имунизирани, тъй като имат имунен недостиг, или са алергични към избран съставен елемент. Тези хора разчитат на така наречения стаден имунитет да ги защищити. Хората, които отхвърлят да имунизират децата си против заразните заболявания излагат на риск освен личните си деца, само че и непознатите.

Казват, че " естествените “, " различни “ лекувания са по-добри от научно-обоснованите лекарства. Но те не са.

Истината е, че имунизациите са едно от най-големите достижения в полза на публичното здраве и едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да предпазите детето си.

Знам каква реакция ще получа от страна на антиваксърите. Тъй като не могат да спорят със солидните научни обстоятелства в поддръжка на имунизациите, те ще настояват, че работя за Големите фармацевтични компании (което не е истина и в никакъв случай не съм работила за тях.) Ще кажат, че не съм академик (а аз съм). И ще кажат, че съм " Агент 666 “ (което не знам тъкмо какво е, само че съм уверена, че не съм).

Никое от тези обвинявания не е истина, само че по този начин реагират антиваксърите, тъй като нямат действителни обстоятелства, които да поддържат идеята им. Някъде надълбоко в душата си те го осъзнават и се притесняват, че ще бъдат разкрити, по тази причина атакуват вестителя, а не вестта.

Защо ви лъжат? Някои го вършат за персонална полза, с цел да продадат различните си медикаменти, откакто ви наплашат с обичайна медицина. Убедена съм, че доста антиваксъри имат откровени положителни планове и имат вяра, че имунизациите са в действителност нездравословни. Но както един астрофизик сподели неотдавна: " Хубавото на науката е, че споделя истината, без значение дали вярвате в нея или не. “ В случая с антиваксърите, това не е успокоително. Добрите им планове няма да спрат микробите да се развиват и да вредят на хората, а посланието им, че имунизациите са нездравословни има съдбовни последствия. В Съединени американски щати има към този момент няколко епидемии от болести, предотвратими с ваксини, поради неимунизираните деца.

Само в едно отношение ще насочва към вас същото обръщение като антиваксърите:

ОБРАЗОВАЙТЕ съдебна експертиза.

Но до момента в който те имат поради: " Четете уебсайтовете, които поддържат нашата позиция “, аз ви предлагам да проучите какво твърди научната общественост. Научете по какъв начин работи имунната система. Прочетете историята на болесттите преди имунизациите, говорете с възрастни хора, които са израсли по времето, когато полиомиелитът, морбили и другите вируси не са могли да бъдат предотвратени. Прочетете по какъв начин се създават имунизациите и по какъв начин работят. Прочетете за Андрю Уейкфийлд и по какъв начин отчетът му за връзката сред имунизацията МПР и аутизмът бе отдръпнат и той изгуби лекарските си права. Прочетете многочислените, огромни изследвания на връзката сред аутизма и ваксините… които не са разкрили нищо сходно. (А можете да прочетете и изследването на действителната причина или аргументи на аутизма, на което антиваксърите не оказват помощ особено).

Може би ви се коства много работа, а научните отчети са сложни за четене. Но прочитът на научни публикации е умеене, което можете да овладеете. Ето един превъзходен източник по какъв начин да оценяте здравната информация по интернет, а също така написах и директива за хора, което не са учени по какъв начин да четат и схващат научна литература. Дължите на децата си, на себе си да проучите задълбочено този въпрос. Не разчитайте на някой чужд по интернет да ви каже какво да вършиме. (Дори и на мен!). Прочетете научните проучвания, за които съм дала линкове и говорете с педиатъра си. Въпреки всичко, което настояват антиваксърите, няма за какво да се страхувате от имунизациите. По-скоро би трябвало да се страхувате от това, което ще се случи без тях.

Автор: доктор Дженифър Раф,

професор по антропогия от Университата в Канзас

Превод: блог “Мама Нинджа "

Dear parents, you are being lied to. – Violent metaphors
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР