В светлината на разпространението на новия коронавирус федералните власти на

...
В светлината на разпространението на новия коронавирус федералните власти на
Коментари Харесай

За първи път в историята на САЩ е обявена извънредна ситуация във всички щати

В светлината на разпространяването на новия ковид федералните управляващи на Съединени американски щати за първи път в историята на страната са взели решение да одобрят оповестяване на изключителна обстановка по едно и също време във всички американски щати и столичния окръг Колумбия. Информацията оповестява CNN, представена от организация " Фокус ".
Последният щат, в който е въведен този режим, е Уайоминг. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди тази мярка в събота. Обявяването на изключителна обстановката разрешава на щатските управляващи да получат средства от федералното държавно управление за битка с разпространяването на инфекцията.
В обявата се показва, че режимът работи и в този момент в редица презморски територии на Съединени американски щати. Те включват Американските Вирджински острови, Северните Мариански острови, Гуам и Пуерто Рико.
Според последните данни на Worldometer, в Съединени американски щати са регистрирани 560 433 случая на заразяване с COVID-19, а смъртните случаи са 22 115, като и по двата индикатора страната е преди всичко в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР