В светлината на пандемията от коронавируса, отдадените християни в социалните

...
В светлината на пандемията от коронавируса, отдадените християни в социалните
Коментари Харесай

Реалистична ли е връзката межу COVID-19 и пророчеството на свети Йоан?

В светлината на пандемията от ковид, отдадените християни в обществените мрежи от целия свят виждат аналогия сред настоящите събития и пророчествата за края на света, показани в Новия Завет, в “Откровение ”.
Припомняме, че „ Откровение на Йоан “, „ Откровение на свети Йоан Богослов “ или още „ Апокалипсис “ е заглавието на последната книга от Библията. Книгата е разграничена през Средновековието на 22 глави и е единствената пророческа книга на Новия завет.
Книгата разказва поредност от пагубни събития, които ще опустошат света, някои осъществени от Четирима конници на Апокалипсиса. Въпреки че функциите на тези ездачи имат голям брой тълкования, те постоянно се загатват като: война, чума, апетит и гибел. Според християнските учения, тези четирима конници са предвестници на Страшния съд.
Приликите сред тези описания и настоящите събития наподобяват прекомерно сходни за някои, с цел да бъдат пренерегнати, и все по-често в обществените медии се показват отзиви, че изживяваме края на дните си, отбелязва още авторитетното издание The Jerusalem Post, представено от БГНЕС.
„ Онези, които не знаят нищо за Новия завет или за Армагедон, може би считат, че това е краят на дните, само че в действителност не е по този начин “, съобщи Джеф Кийнли, специалист по теология. " В книгата „ Откровение “ се прецизира, че ще има апетит, трусове и заболявания, които ще нанесат удар по няколко точки из целия свят: ясни знаци за отваряне на небесните врати. Случило ли се е? Не, тъй че, можете да дишате умерено. Това не е Армагедон ", разяснява още специалистът.
Това е и следващата от редица други хипотези за вируса, лишил другояче живота на доста хора по целия свят. Хипотези, включващи основаване на вируса в лаборатория, където той е създаден като биологично оръжие, като и че е планиран от хората с някаква незнайна все още цел. Редица авторитетни здравни институции към този момент опровергаха сходни изказвания, като прецизираха, че COVID-19 има натурален генезис.
Темата продължава и в нашия Live блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР