В Светите земи се готвят да посрещнат Рождество Христово с

...
В Светите земи се готвят да посрещнат Рождество Христово с
Коментари Харесай

Палестинците в Израел готвят Ден на гнева за Коледа


В Светите земи се готвят да посрещнат Рождество Христово с улични митинги. Палестинското придвижване “Фатах ” прикани за Ден на гнева на Коледа , съобщи Българска национална телевизия. Заради напрежението след решението на американския президент да признае Йерусалим за столица на Израел , в Назарет бяха анулирани коледните празненства.

Със засилени ограничения за сигурност и с подготовка за улични митинги Витлеем чака Рождество Христово. Движението “Фатах “ прикани палестинци те на Коледа да покажат гнева си от американското решение за Йерусалим.

Вчера по улиците на града минаха палестинци , преоблечени като Дядо Коледа. Израел ските сили за сигурност разпръснаха стачкуващите със сълзотворен газ и гранати.

Властите на Витлеем взеха решение да не анулират обичайното шествие на Бъдни вечер и то ще приключи край църквата Рождество.

Със засилена защита на туристическите места, в Йерусалим чакат настъпването на Коледа. Независимо от напрежението през последните седмици, от израелското министерство на туризма предвиждат повече туристи по Светите места спрямо 2016 година

Освен с митинги на палестинци , Израел се готви да посрещне Коледа и с антиправителствени демонстрации. Хиляди митинги раха нощес в Тел Авив с искане премиера Беняман Нетаняху да подаде оставка.

Той е разследван по две обвинявания - за получени дарове в подмяна на хипотетични облаги, както и че е водил преговор с издател на вестници, с цел да въздейства на медийния пазар. Антиправителствени демонстрации имаше и в Йерусалим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР