В Свети Влас ще бъде открит барелеф на японския самурай

...
В Свети Влас ще бъде открит барелеф на японския самурай
Коментари Харесай

Кой е единственият самурай, който се бие за България в Освободителната война

В Свети Влас ще бъде открит барелеф на японския самурай Сейго Ямадзава , участник в Освободителната война за България (1878-1879) и покровител на българската национална идея. Това оповестиха от фондация " Българска памет – братя Диневи ", която е построила бронзовия паметник.

Барелефът ще бъде открит от посланика на Япония в София , Нарахира Хироши и братя Диневи. Паметникът на Сейго Ямадзава е подложен на Алеята на народите на яхтеното пристанище в Свети Влас.

Сейго Ямазава е роден на 12 януари 1846 година в днешната префектура Кагошима . Става част от Императорската войска. Има псевдонимите Тетсуношин и Мориюки или Моричи.



Участва във войната Бошин (конфликт сред фракции на страната на императора и шогуна), като е пълководец на 5-и взвод от 1-ви батальон (1869). През същата година към този момент е в столицата качеството си на Гошинпей – безусловно „ почетен императорски защитник/пазител “. През 1871 година Повишен във военно звание капитан. Уволнява се от военна работа и отпътува за Съединени американски щати с цел да прави изследвания в региона на отглеждането на животни (1872). Завръща се в Япония и е нараснал във военно звание подполковник през октомври 1874 година Работи в министерството на войната. Изпратен е във Франция в качеството си на надзирател на учащите във военното учебно заведение.

Сейго Ямазава взе участие в Руско-турската война (1877 – 1878) като представител на Японския император в Действуващата Руска войска на Балканския полуостров и боен сътрудник. По свое предпочитание е н азначен за пълководец на взвод в съветска военна част от състава на Западния отряд. Проявява се при третата офанзива на Плевен. Награден е с медал „ Свети Владимир “ IV ст. с мечове и бант и с румънски оценки.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР