В света през тази година ще бъдат пуснати в експлоатация

...
В света през тази година ще бъдат пуснати в експлоатация
Коментари Харесай

Прогнозата на Wood Mackenzie: В света ще бъдат пуснати 114,5 ГВт нови фотоволтаични мощности през 2019 г.


В света през тази година ще бъдат пуснати в употреба нови фотоволтаични мощности от порядъка на 114,5 ГВт, което ще е връх и растеж от 17,5 % по отношение на 2018 година Това се споделя в прогнозата на консултантската компания Wood Mackenzie оповестена преди дни (24 юли), като се отбелязва, че това ще е връх за цялата история на слънчевата сила. „ Пазарът ще се върне към траекторията на мощен растеж – забавянето през 2018 година е било единствено за мит и чакаме, че към началото на 2020 година годишно ще се вкарват в употреба по към 125 ГВт годишно “, означават анализаторите на компанията.

Положителната прогноза се базира главно на доста положителната динамичност на европейския пазар, в частност на Испания, само че също по този начин и на Съединени американски щати, Индия, Виетнам, Египет и Обединените Арабски Емирства.

Страните, в които ще се изградят от 1 до 5 ГВт слънчеви електроцентрали годишно в огромна степен ще бъдат подтиквани от общия растеж. През предходната година е имало седем такива пазари, регистрират анализаторите. Според тях, през 2022 година те към този момент ще са 19, измежду които Франция, Судитска Арабия и Тайван, се споделя в отчета.

В света търговете, а не дотациите ще стават все по-важни за стимулиране на развиването на възобновимите източници на сила. „ Търговете ще са доста значими за стимулиране на растежа, изключително на разрастващите се пазари “, разяснява Tom Heggarty, старши анализатор от WoodMackenzie. Очаква се, че на търговете през тази година ще бъдат определени към 90 ГВт по плановете, които са с 10 % повече от 2018 година В тази връзка от WoodMackenzie показват оповестените резултати от първия търг в Китай за забележителните 22,8 ГВт.

Прогнозата на Wood Mackenzie е много консервативна. Асоциацията SolarPower Europe по-рано предвижда създаване на 128 ГВт мощности, които да бъдат въведен приз 2019 година

Наскоро пък консултантската компания EnergyTrend пресметна, че международните продажби на слънчеви модули през тази година ще са 125,5 ГВт.

https://www.woodmac.com/press-releases/global-solar-pv-installations-to-reach-record-high-in-2019/
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР