В света през 2019 година има 2153-ма души с богатство,

...
В света през 2019 година има 2153-ма души с богатство,
Коментари Харесай

Най-заможните хора в отделните държави по света

В света през 2019 година има 2153-ма души с благосъстояние, надхвърлящо 1 милиард $. Има страни, в които хората в тази категория са стотици. В други са под 10.

Но всяка обособена страна по света си има своя най-богат човек. Именно на тях е отдадена новата инфографика на платформата HowMuch. В нея са посочени най-заможните хора в 73 страни по света, които разполагат със приблизително чисто благосъстояние от 14,8 милиарда $.

На първо място измежду тях е създателят на онлайн колосът Amazon Джеф Безос. Той има 149,7 милиарда $ или над 10 пъти повече от междинното равнище на благосъстоянието на всички милиардери в тази група.

От всички тези 73-ма души едвам 5 са дами. В това число влизат наследницата на холандската империя Heineken Чарлин Хайнекен и Мария Фернанда Аморим в Португалия.

Сред петимата най-заможни хора в света в обособените страни са с изключение на Джеф Безос и Бернар Арно (89,3 милиарда $, Франция), Амансио Ортега (63,7 милиарда $, Испания), Карлос Слим (60 милиарда $, Мексико) и Мукеш Амбани (52,9 милиарда $, Индия).

Любопитно е да се означи, че в обособените континенти източника на благосъстояние за най-заможните хора е друг. В Северна и Южна Америка милиардерите са натрупали своето положение най-вече в банковата и финансовата сфера.

В Европа множеството са наследници или създатели на емблематични марки, като Nutella, RedBull, LVMH, Zara и други. В Азия водач е имотният бранш, а в Африка - добивът на първични материали. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР