В света на свободното сексуално общуване, ракът на шийката на

...
В света на свободното сексуално общуване, ракът на шийката на
Коментари Харесай

Популярният рак на маточната шийка

В света на свободното полово другарство, ракът на шийката на матката е известен, както поради необятното си разпространяване, по този начин и поради осведомителните акции за предварителна защита и ранно диагностициране. Вероятно всяка жена е чувала за полово приносимия Човешки папилома вирус като извършител и цитонамазката като способ за диагностициране. Вероятно множеството дами са чували за наложителните защитни средства и имунизацията като способ за предварителна защита. И в същото време доста малко дами са осведомени за методите на лекуване и следствията. А те са значими за дамите в детеродна възраст, измежду които най-често се среща ракът на маточната шийка.
Ранните форми на рак на шийката на матката протичат без признаци. Жена с недиагностициран рак на маточната шийка може да забременее. Затова постоянните прегледи с цитонамазка са значими.  Ако ракът е в доста ранен етап, дамата може да износи бебето под лекарско наблюдаване и лекуване.
Напредъкът в терапиите води до 80-95% изцеление при ранните форми на болестта (стадий I и II) и 60% при етап III (1, 2). Лечение на рак на маточната шийка най-често включва хирургия и лъчетерапия независимо или в композиция. В взаимозависимост от стадия и локализацията на тумора се ползва самостоятелна лъчетерапия или комбинирана с химиотерапия, която усъвършенства преживяемостта без градация на болестта. Хирургичният способ е водещ в лечението до втори етап в това число. Обемът на хирургичната намеса зависи от това дали ракът се е популяризирал или не. Обикновено се отстранява туморното образувание, както и част от околната здрава тъкан.
С помощта на щадяща хирургия на матката, дамата може да забременее и след хирургично лекуване. При щадяща хирургия се отстранява част от шийката на матката, една трета от горната част на влагалището и съединителната тъкан към шийката на матката. След премахване на абдоминалните лимфни възли, останалата част от матката се свързва още веднъж към влагалището (анастомоза).  В Анадолу Медицински Център тези интервенции се правят чрез роботизирана хирургия с цел да се резервира матката, а също и нервните окончания към нея, които са свързани с пикочния мехур. Това предотвратява следоперативните урологични проблеми като затруднено уриниране и дълготрайно потребление на катетър. Роботизираната хирургия разрешава на пациента да се върне към естественото си всекидневие бързо и без последици. Още повече не се постанова да се ползва спомагателна лъчетерапия и/или химиотерапия.
В случай на напреднал етап на рака на маточната шийка се прави радикална хистеректомия (отстраняване на матката). Затова още един път подчертаваме, че виновното полово другарство и ранната диагностика са извънредно значими за пълноценния живот на младите дами.
За повече информация посетете www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР