В света на суперавтомобилите има модели, които приковават погледа и

...
В света на суперавтомобилите има модели, които приковават погледа и
Коментари Харесай

Новият Tesla Roadster – първият електрически суперавтомобил

В света на суперавтомобилите има модели, които приковават погледа и като че ли в никакъв случай не го пускат. Автомобили, които са толкоз привлекателни и емблематични, че дълги години са част от интериора на генерации детски и младежки стаи, замествайки тапетите по стените. Преди десетилетия такива бяха Lamborghini Countach и Ferrari Testarossa. Днес, когато автомобилостроенето се впуска в ерата на електричеството, този облик е олицетворяван от идващото потомство Tesla Roadster – електрическият автомобил, който, съгласно Илон Мъск, ще издаде присъдата на колите, задвижвани с изкопаеми горива.



Прототипът на идващото потомство Tesla Roadster се появи за малко в ArtCenter College, Лос Анджелис, по време на ревюто Design Car Classic 2018. Събитието означи 70-годишнината от програмата на организацията за дизайн на транспортни средства, която е основала някои от най-големите дизайнери в света, в това число основният дизайнер на Tesla Франц декор Холцхаузен и шефът по дизайна на продуктите на компанията Хавиер Вердура. И двамата са ученици на основания в Южна Калифорния ArtCenter.

По време на ревюто бяха показани няколко високопрофилни автомобила, сред които и впечатляващият Tesla Roadster от последващо потомство, напълно електрическата EMotion на Хенрик Фискър и др.Посетители на ревюто споделиха в обществените мрежи зашеметяващи фотоси на прототипа на напълно електрическия суперелектромобил Tesla Roadster.

Освен прототипа в алено, Tesla показа също по този начин и две дизайнерски екстериорни модификации – сива и бяла, които бяха показани и по време на Годишната среща на акционерите. Белият дизайнерски корпус на Roadster взе участие и на огромното автомобилно ревю в Базел, Швейцария, където се трансформира в шлагер измежду присъстващите.



По-рано тази година, Илон Мъск означи в Twitter, че идващото потомство Tesla Roadster ще бъде основано, с цел да “побеждава по всички индикатори спортните коли с газ ". Спецификациите на идващото потомство Roadster са забележителни – ускоряване 0-60 благи в час за 1.9 секунди, а 0-100 – 4.2, оптималната скорост повече от 250 благи в час, диапазон от 620 благи с едно зареждане и така нататък Цената на новото украшение на Tesla стартира от 200 000 $, което го прави по-достъпно от междинните суперавтомобили като McLaren 720S и Ferrari 812 Superfast (и двете започват от 300,000 долара), макар че разполага със сходни качества Още по-впечатляващо е, че спецификациите на напълно електрическия суперавтомобил важат даже за базовата версия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР