В света на смартфоните стана толкова пренаселено, че трябва да

...
В света на смартфоните стана толкова пренаселено, че трябва да
Коментари Харесай

Първият телефон без копчета и отвори

В света на смарт телефоните стана толкоз пренаселено, че би трябвало да предложиш нещо в действителност невиждано, с цел да успееш да се откроиш на фона на конкуренцията. Вече видяхме какво ли не - четири камери, датчик за пръстови отпечатъци, вграден в екрана, AI разсъдък и още, и още.

Повечето изненади идват не от до неотдавна водещите играчи на пазара Apple и Samsung, а от тези, които са си сложили за цел да ги настигнат и даже изпреварят. Покрай Huawei и Honor, Meizu също съумяха да привлекат вниманието на всички любопитни.

Meizu Zero е първият в света смарт телефон, който няма никакви бутони и отвори по корпуса. Тази седмица китайската софтуерна компания показа устройството, което провокира много въпроси. А първото, което ще се запитаме, е дали дизайнът не е за сметка на функционалността.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The Phone Talks (@thephonetalks) на Яну 23, 2019 в 1:48 PST

Без стърчащи копчета, без представители, без слот за SIM карта и карта памет, и без жак за зарядно. Само две камери и още една хлътналост под тях - за датчика за пръстов отпечатък.

Отключването става посредством него и с превъртане на пръста в профил на корпуса, където в действителност има копчета, само че те се сливат напълно и не изпъкват . Тези датчици са по целия завършек на устройството и са доста чувствителни на досег. А телефонът вибрира, с цел да ни уведоми, че сме натиснали някой от тях. И тук предвиждаме много неточности да се случват...

Зареждането е напълно безжично, тъй като просто няма къде да мушнем кабела. Към комплекта на Meizu Zero има wireless зарядно , без което просто сме заникъде.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Maii (KantaPhone) (@gennmaii) на Яну 23, 2019 в 5:41 PST

А SIM картата? Тук въпросът е малко внимателен от софтуерна позиция. Заради желанието си да основат телефон, какъвто никой до момента не е правил, от китайската компания прибягват до един към момента ексцентричен трик - потребление на софтуерно основана " eSIM " .

Това е стандарт, който се счита за бъдещето на мобилните връзки и бе показан и в последните модели на Apple и Гугъл Pixel, само че към този момент не е изключително известен. eSIM в действителност е на дребен чип, вграден в устройството , сходно на NFC чипа, който се употребява за заплащания, написа The Sun.

Смартфонът ще поддържа и 5G, а неналичието на отвори го прави напълно водоустойчив , което се подсигурява със стандарта IP68 - най-високият вероятен.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от iTechnoأي تكنو (@itechno.store) на Яну 23, 2019 в 10:36 PST

Говорителите на Meizu Zero също са незабележими, тъй като производителите употребяват новаторска " mSound 2.0 In-Screen Sound Technology ", т.е. вградени в 5.99-инчовия 4K AMOLED екран . Повече пояснения за технологията не се дават, само че евентуално се основава на трептения.
 Какви ще са трендовете при смарт телефоните през 2019 година
Какви ще са трендовете при смарт телефоните през 2019 година

Задава се първите 5G смарт телефони

Въпреки че бе публично показан, към момента нямаме изясненост по кое време Meizu Zero ще излезе на международния пазар, както и против каква цена ще можем да се сдобием с него. Едно е несъмнено - моделът съумява да притегли вниманието, остава и да опрощение високите упования.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР