В света на науката се появи нов претендент за званието

...
В света на науката се появи нов претендент за званието
Коментари Харесай

13-годишен си направи термоядрен реактор

В света на науката се появи нов кандидат за званието най-млад нуклеарен физик, достигнал термоядрен синтез. Това е тринайсет годишно момче, казващо се Джексън Осуълт, живеещ в щата Тенеси (САЩ), написа Trafficnews.bg.

Докато неговите връстници, типично за възрастта им, играят на компютърни игри и гледат телевизия и клипчета в ютуб, Джексън се е занимавал със сглобяването на стилен реактор за термоядрен синтез в лабораторията си, която също е основал собственоръчно.



Към основаването и инсталирането на установката за термоядрен синтез Осуълт пристъпва, когато е бил на 12 години, само че на 19 януари тази година, едвам няколко часа преди да навърши 13 годишна възраст, той оповестява, че е постигнал поставената цел.



С помощта на 50 000 волта момчето съумяло да сблъска два атома газообразен деутерий навътре в основания от него реактор, сливайки ядрата им сполучливо в зоната на дейната плазма. След като направил спомагателни проучвания Осуълт се убедил в постигнатия резултат.



„ За тези, които не са виждали моите предходни опити и споделяха, че няма да съумея да доближи процеса на нуклеарен синтез, тази информация би трябвало да е изненада. През миналия месец доближих доста огромен прогрес, решавайки всички съществени дефекти на системата ми. Сега получих резултати, които считам, че в действителност си костват “, написа Осуълт.

В името на справедливостта би трябвало да се означи, че до момента в който резултатите му не се подложат на странична оценка от други експерти и не бъдат оповестени в реномирано научно списание, думите на момчето следва да се одобряват с известна доза песимизъм.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР