В света на Брекзит, който често предизвиква разделение между тях

...
В света на Брекзит, който често предизвиква разделение между тях
Коментари Харесай

Значи ли новият британски премиер нов план за Брекзит в Брюксел

В света на Брекзит, който постоянно провокира разделяне сред " тях и нас ", е елементарно да забравим, че като оставим настрани Брекзит, водачите от Европейския съюз към момента считат Англия за непосредствен сътрудник и съдружник. Техните приветствени послания към Борис Джонсън от цяла Европа през вчерашния ден, изключително от френския президент Еманюел Макрон, са навременно увещание за това.

Каквото и да се случи с Брекзит, Франция, Германия, Полша и други към момента мощно се надяват да работят в тясно съдействие с Англия по интернационалните въпроси като глобите против Русия, Иран и отбраната на правата на индивида. На международната сцена Европейски Съюз счита Англия за част от положителните.

Но приветственият звук на водачите от Европейски Съюз, представляващ в последна сметка дипломатическа вежливост, не трябва да бъде неправилно разбиран, когато става дума за Брекзит и министър-председателството на Борис Джонсън. Поканите от Европейски Съюз към новия министър-председател за " градивна " взаимна работа не демонстрират подготвеност за приемане на каквито и да е вероятни претенции на новия министър-председател от позиция на промени в договорката за Брекзит.

Оптимисти и песимисти

Влиятелна фигура от Европейски Съюз ми сподели, че сега в Европейски Съюз има две идейни школи, когато става дума за Борис Джонсън:

Номер 1: тези, които считат, че след своето встъпване в служба той ще смекчи реториката си.

Тези оптимисти в Европейски Съюз считат, че като основен проектант на Брекзит Джонсън е в най-хубава позиция да убеди Народното събрание да одобри компромисна договорка. Те също по този начин се надяват, че откакто толкоз доста време е копнял да бъде министър-председател, Борис Джонсън в последна сметка няма да желае да рискува новото си министър-председателство, като пристъпи към Брекзит без договорка през есента.

Идейна школа номер 2: тези, които предсказват " продължение в жанр Варуфакис ".

Тези песимисти в Европейски Съюз предсказват " голям брой безсмислени срещи " с министър-председателя Джонсън, какъвто считат, че е бил казусът с спорния финансов министър на Гърция в разгара на гръцката дългова рецесия. Те мислят, че резултатът ще е Брекзит без договорка.

Първо и най-важно обаче е, че Европейски Съюз чака да види в кои фигури ще се вслушва Борис Джонсън като министър-председател. " Едва тогава можем да стартираме да разбираме каква ще бъде тактиката на Борис Джонсън за Брекзит ", разяснява пред мен посланик от Европейски Съюз. " Досега чуваме единствено лозунги. "

Без договорка или неприятна договорка

Европейски Съюз естествено към този момент е осведомен с така наречен нуклеарна тактика на Джонсън - да се покаже на Европейски Съюз, че той напълно съществено има намерение да извърши Брекзит без договорка. Той знае, че водачите от Европейски Съюз доста повече биха предпочели координиран Брекзит. Той, наподобява, счита, че правдоподобната опасност за вид без договорка ще провокира радикално преосмисляне в Брюксел.

Но казусът със опасността да няма договорка е в това, че и другата страна мисли по този метод. Лидерите от Европейски Съюз също мислят, че е по-добре да няма договорка, в сравнение с да има неприятна договорка. За тях. И считат, че са доста по-подготвени.

Борис Джонсън е прав. Европейски Съюз има повече благоприятни условия за маневриране по договорката за Брекзит, в сравнение с е желал да покаже до момента, само че също по този начин мисля, че Джонсън надценява гъвкавостта на Европейски Съюз. Европейските водачи няма да желаят да одобряват взаимни отстъпки за Брекзит, които в последна сметка ще им навредят.

Промени ще бъдат приветствани единствено в случай че водачите от Европейски Съюз преценяват, че те са използвани, и в случай че бъдат уверени, че новият министър-председател разполага с болшинство в Народното събрание, с цел да реализира утвърждение на договорката за Брекзит един път вечно.

Фотогалерия: Непредсказуем, импровизиран, шоумен - новият английски министър председател >

А въпреки да са вероятни лимитирани промени по гарантирането на защитния механизъм за границата сред Ирландия и Северна Ирландия, в случай че Дъблин е подготвен на това, концепцията на Борис Джонсън за цялостно занемаряване на защитния механизъм е съвсем немислима за Брюксел. Лидерите от Европейски Съюз желаят да предпазят своя обединен пазар от неподлежащи на регулация контрабандни артикули. В случая става дума за освен това от Брекзит, повече от мирния развой в Северна Ирландия. Целостта на единния пазар е крайъгълен камък на триумфа на Европейски Съюз като търговски блок.

Лидерите от Европейски Съюз също по този начин няма да желаят да наподобява, че изоставят Ирландия. По-малките страни членки в този момент са мощ, с която Европейски Съюз би трябвало да се преценява - те работят дружно за основаване на противотежест на френско-германското въздействие, откакто Англия се готви да напусне общността. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (619)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР