В сутрешния блок на бТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев

...
В сутрешния блок на бТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев
Коментари Харесай

Ресор Образование и култура в ЕК е достатъчно важен, смята Емил Радев

В утринния блок на бТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев разяснява ресора, който се чака да получи Мария Габриел , препоръчана за еврокомисар от българското държавно управление в новия състав на Европейската комисия (ЕК) .
 България получава сектор
България получава сектор " Образование и просвета " в Европейска комисия?

Според информацията в новия състав на Комисията ще има двама изпълнителни заместник-председатели

" Много почитам г - жа Йотова и нейния опит, само че не съм склонен, че сектор " Образование и просвета " не е задоволително значим ", сподели той във връзка думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че образованието и културата са извънредно значими, само че не са предмет на общностни политики . Вицепрезидентът акцентира също по този начин, че огромните и значими ресори още веднъж са в западните страни. Емил Радев счита, че да вземем за пример стратегия " Еразъм " е потвърдила какъв брой значим е бранш " Образование и просвета ".

Попитан по какъв начин ще разяснява обстановката с изключените микрофони на публицисти в Министерския съвет по време на визитата на новата шефка на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен , Радев акцентира, че срещата е била предварителна и не е имало задоволително информация за пред медиите.

" Обсъждаме деликатно позицията си за Шенген , тъй като Гърция е пренаселена с мигранти , които търсят път към Западна Европа и скандинавските страни през България и това заплашва националната ни сигурност . ", разяснява Емил Радев във връзка изказването на премиера Бойко Борисов, че не е несъмнено дали още желаеме да влезем в Шенгенското пространство.

" Ние държим на Шенген, само че сега всички стягат граничния надзор ".

На въпрос на водещия Хекимян за ситуацията на българите в Обединеното кралство поради все по - неразбираемия Брекзит , Емил Радев показа, че българското държавно управление прави всичко належащо за опазване и гарантиране правата на всички европейски жители във Англия .
 Преговорите за Брекзит са в положение на парализа, предизвестил Барние Европейски Съюз
Преговорите за Брекзит са в положение на парализа, предизвестил Барние Европейски Съюз

Британското държавно управление изцяло отхвърля тази оценка

Той изрази и удовлетворение от обстоятелството, че Кристалина Георгиева е единствения претендент за началник на МВФ и е сигурен в нейните качества да го управлява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР