В сутрешния блок на БНТ кардиологът проф. Иво Петров обяви

...
В сутрешния блок на БНТ кардиологът проф. Иво Петров обяви
Коментари Харесай

Медикамент, използван срещу краста, лекува и коронавируса?


В утринния блок на Българска национална телевизия кардиологът проф. Иво Петров разгласи ново предложение за лекуване на COVID-19. Новината е от няколко часа.

„ Това е едно антипаразитно лекарство, което се употребява за краста - Ивермектин. Има поредици от медикаменти за другите стадии на болестта. Няма потвърдило се лекарство със 100% резултат. Ние сме в търсене. Трябва да разрушим пъзела на инфекцията. Предполагам, че го има в България, употребява се най-много във ветеринарната медицина, само че и в хуманната “, изясни проф. Петров, който е народен съветник по инвазивна кардиология.

" Това е медикамент, който е прочут. И както беше и с другите, които ги споменавахме, опитът за лекарства, които имат друга класическа индикация, да бъде открита тяхна нова индикация като антивирусен резултат по отношение на COVID-19. В медицината постоянно е по този начин ", добави професорът.

Трябва да има баланс полза-ефект-вреда. Тоест, търси се да има резултат, и изгодата да е доста по-голяма от вредата.

„ Национален съветник по инвазивна кардиология: В ранния етап може да се употребява хинин и други. В идващите етапи идват и противовъзпалетилните лекарства. Освен дистанцията и спазването на персоналната хигиена, което е най-важно да не се заразим, идва ред и на проучване на разнообразни лекарства. Търсим колкото по-малко вируса да бъде експониран. Ако кихнем, аерозолите се разпостраняват на 8 метра, в случай че кашламе - на 4 метра, в случай че приказваме - на към 2 метра. Има ексцентрични оферти - да се понижи говореното. Когато сме по-близко един до различен, със исгурност би трябвало да носим маска “, акцентира проф. Петров.

Според него Медицинският съвет генерира нещо доста значимо - един огромен професионален документ, плод на усилието на всички професионални медицински сдружения.

" Това, че съветът към този момент официално не съществува, не значи, че ние няма да продължим да работим в посока на това до сътрудниците да доближава най-актуалната информация. Продължаваме да бъдем в връзка между тях ", безапелационен беше професор Иво Петров.

Здравеопазването не е на пауза, тези които имат потребност от помощ, да я търсят в точния момент, прикани проф. Петров.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР