В Сутрешния блок на БНТ доц. Елисавета Пенева от катедра

...
В Сутрешния блок на БНТ доц. Елисавета Пенева от катедра
Коментари Харесай

Климатолог: Няма съмнение, че се наблюдават климатични промени

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия доцент Елисавета Пенева от катедра " Метеорология и геофизика " към Софийския университет " Св. Климент Охридски " разяснява тематиката за климатичните промени.

По думите ѝ в северното полукълбо и високите ширини те са по-видими. Това се вижда от ледената завивка, която понижава и самата температура се покачва.
Доц. Елисавета Пенева, катедра " Метеорология и геофизика " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ": Ние значително способстваме, само че в историята на Земята е имало и много по-топли столетия от нашата. Ние живеем в ледникова ера, което значи, че огромни елементи от повърхността са покрити с лед - както Антарктида и Арктика. А в историята на Земята е имало доста дълги столетия, в които междинната температура е била с 5-7 градуса по-високи от сегашната. Така че за Земята не е нещо извънредно.
Процесите са обратими, добави специалистът.

Целия диалог за това до каква степен необикновени са измененията в климата, които следим и по нашите географски ширини, гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР