В супермаркетите в Бургас ще се допускат до 20 души,

...
В супермаркетите в Бургас ще се допускат до 20 души,
Коментари Харесай

В супермаркетите в Бургас ще се допускат до 20 души, в малките магазини до петима

В супермаркетите в Бургас ще се позволяват до 20 души, в дребните магазини до петима. Проверки дали се позволяват прекалено много хора по едно и също време ще се правят от взаимни екипи на Регионалната здравна ревизия, локалната полиция и общински чиновници. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. Мерките се постановат поради голям брой сигнали за скупчвания в огромните хранителни магазини на хора, които желаят да се запасят с артикули.

При определяне на нарушаване по време на инспекция, комерсиалните обекти ще бъдат глобявани или затваряни. Това скупчване би трябвало да се ограничи. Включително при касата клиентите би трябвало да бъдат на разстояние един от различен, а вътре да си правят регулярно дезинфекционни дейности. Призовавам за дисциплинираност, отговорност и съпричастност, съобщи кметът Николов. Той осведоми, че взаимни екипи не престават да посрещат и ревизират на бургаските автогари идващите от други общини на страната рейсове.



Има първи случай на нарушена рекомендация да не се пътува болен. Установена е жена с висока температура и кашлица, пристигнала от София в Бургас. Хубавото е, че в рейса са били общо четирима души. Превозното средство е дезинфектирано.

Останалите пасажери са инструктирани да се включат в доброволна карантина. Жената е прегледана от инфекционист, не е дала симптоматика за ковид и е пусната за домашно лекуване с рекомендация за карантина, сподели кметът.

Продължават инспекциите на всички идващи пасажери на бургаските автогари - медицински сестри от бургаските учебни заведения мерят тяхната температура.

През последните дни е открито, че в огромна част от анкетните карти, които се попълнят на границата при влизане в България, се дават неверни адреси и непълна информация. Затова кметът Николов предлага, с изключение на чиновниците на РЗИ, към събирането на тези данни за почит да се причисли и Гранична полиция.

От общинския щаб оповестиха за случай с двама италианци, които обитават в Бургас, откакто решили да избягат от строгите ограничения в тяхната татковина и през уебсайт за резервации си наели квартира тук. За тях службите научават след сигнал от съседи. В момента италианците са под карантина и наблюдаване.

Това не значи, че са заболели, само че ние би трябвало да имаме информация кой от кое място идва. Затова благодаря на всички, които ни оказват помощ със своите сигнали, добави кметът.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР