В студиото на „Здравей, България е Костадин Костадинов - председател

...
В студиото на „Здравей, България е Костадин Костадинов - председател
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Ще поискаме референдум за зеления сертификат

В студиото на „ Здравей, България " е Костадин Костадинов - ръководител на ПГ на Политическа партия „ Възраждане ".

- Здравейте, добре пристигнали. Вие отидохте през вчерашния ден при президента без маски, преди този момент пък на председателски съвет сте се противопоставили изрично на концепцията да се влиза със зелен документ в постройката на Народното събрание. Кажете за какво? Защо, в случай че работя в мол-а би трябвало да показва зелен документ, в случай че съм преподавател или възпитаник да се тествам, а пък, в случай че съм Костадин Костадинов, да си вляза просто по този начин в една социална постройка?

Абсурдно е да има сходно разделяне в действителност. И аз по тази причина през вчерашния ден сложих и въпроса за какво в Министерство на здравеопазването примерно не се влиза със зелен документ, за какво в Президентството не се влиза със зелен документ и за какво не се изисква зелен документ за общините, за регионалните управи и за всички останали обществени институции в страната? Примерно и за съдилищата, и за прокуратурите. Аз задавам въпроса, тъй като това не е вярна мярка. Принципно зеленият документ, знаете нашата позиция - антиконституционен, противозаконен и дискриминационен документ. Той не трябва да бъде прилаган. Но самият факт, че сега неговият идеолог Кацаров декларира, че една институция може да взема решение сама за себе си, това единствено по себе си значи, че този документ е на процедура противозаконен. Защото един документ би трябвало да важи за всички по един и същи метод. Не може да важи примерно за депутатите, а за другите да не важи или противоположното - за другите да важи, а за депутатите да не важи.

- Хората са фактически възмутени и считат, че би трябвало и в Народното събрание да се вкара, изхождайки тъкмо от сравнението на какъв брой други места е въведено.

Нормално е да са възмутени. Нашата позиция е, че би трябвало на всички места да се отстрани, тъй като считаме, че този зелен документ единственото, което основава е единствено и само проблеми. Той принуждава хората да се имунизират. Ние постоянно сме считали и продължаваме да считаме, че имунизацията би трябвало да бъде доброволна.

- Не, той дава и други благоприятни условия.

Е, дава благоприятни условия да си плащаш, с цел да вървиш на работа. Моята майка си заплаща, с цел да върви на работа. Плаща си тестванията. Когато вкараха зеленият документ, споделиха че тестванията щели да бъдат безвъзмездни. Нищо сходно - тестванията не са безвъзмездни, тъй като операцията се заплаща. Самият тест - да, само че самата операция варира сред 7 и 15 лева според от другите лаборатории. Което значи, че в случай че един човек работи на една минимална работна заплата два пъти в седмицата, в случай че сложим приблизително 10 лева, това значи, че той заплаща 80 лева такса, с цел да върви на работа. Така че това не е вярно.

- Само желая да попитам по какъв начин ще ходите на работа, в случай че Народното събрание въпреки всичко вкара това условие? Онлайн ли ще участвате?

За „ Възраждане " са дали своят вот 127 567 индивида и считам да поканя всички от тях да дойдат дружно с нас вътре в Народното събрание, тъй като в действителност Народното събрание не е наш. Парламентът е на българския народ. И никой няма право да вкарва някакви спомагателни ограничавания, тъй като на следващия ден някой ще реши, че би трябвало да влизат единствено хора, които са угодни на болшинството. Това е скрита форма на държавен прелом. Няма по какъв начин да одобрим нещо сходно. Между другото, в случай че би трябвало ще сезираме и Конституционния съд за това нещо.

- Мнозинството обаче в Народното събрание, в случай че гласоподава такова условие, болшинството на всички места е по този начин, в люлката на демокрацията Гърция е по този начин, каквото болшинството реши, че за публичното здраве е положително, и го постанова, даже да има разногласия?

Парламентарното болшинство или пък националното болшинство. Ние незабавно можем да желаяме да кажем референдум за този зелен документ. Можем да потърсим помощта на още 35 народни представители, да съберем изискуемия най-малко, в действителност 32, защото 45 депутати са нужни, с цел да се провокира разискване на референдум в Народното събрание и можем да създадем референдум по образеца на Швейцария.

- Защо не извършите разискване в действителност?

Защото това сега следва. Ние до края на седмицата ще внесем ремонти в Закона за здравето, тъй като Законът за здравето доста йезуитски предходното държавно управление направи по този начин, че с измененията в него не Народното събрание, а министърът на опазването на здравето и надлежно Министерски съвет да вземат решение да вкарват или да не вкарват каквито й да било ограничаващи ограничения, тъй като преди беше Народното събрание в този момент не е.

- А вие желаете Народното събрание да взема решение?

Разбира се. Това е законодателна норма. Всички споделят законите би трябвало да се извършват, единствено че това тук, което сега се извършва - зеленият документ е подзаконов акт, който зависи единствено и само от издаващия го, от волята на Кацаров. В момента всички ние сме под диктатурата на Кацаров и нагледно казано и на Радев до някаква степен, тъй като той го е назначил и всичко става с неговото утвърждение. Поради тази причина ние ще желаеме властта да се върне назад в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, другото, което ще желаеме и ще настояваме към този момент е референдум. Най-малкото можем да стартираме да го обсъждаме. Вижте, когато приказваме за нещо, което и ние с вас доста пъти сме спорили и сме на разнообразни отзиви и в това няма нищо неприятно, ние споделяме едно, вие казвате друго. За да може да се види на чия страна е болшинството, би трябвало да се стигне до някаква позиция, в която народът да се произнесе. И считам, че тъкмо по този въпрос, нормално знаете каква е тезата на българските политици от по този начин нареченият хайлайф „ той народът е елементарен и нищо не схваща ". Хайде най-малко за зеления документ народът да не е елементарен, в случай че може, тъй като тъкмо в този случай, няма човек, който да не е потърпевш от него, в това число и децата, които не са на учебно заведение.

- Много хора пострадаха от коронавирус. Кажете, господин Костадинов, аз разбирам, сигурно тази позиция ви носи поддръжка. Обаче какво оферирате, в случай че, тъй като доста хора разсъждават като вас, това всички сме уверени, какво оферирате обаче? Против сте единствената мярка, която беше въведена, по какъв начин тогава да се пазим?

Ние не споделяме това, което сега разясняваме с вас, с цел да спечелим поддръжка. Ние го споделяме, тъй като го мислим. Има хора, които поради това, което споделяме ние, надлежно не ни харесват, само че ние няма да си променим мнението. Миналата година на 14 май 2020 година Възраждане провежда първия митинг против ограничаващите ограничения тогава на Борисов и на Каракачанов държавното управление, в Европа, не в България, в Европа и това няма да се промени. Това, което ние предлагаме е нормализация, тъй като вижте - в противоположен случай ние ще свикнем с това, че всяка година към този момент оттук насетне подобен ще бъде нашият живот с ограничавания все по-затягащи се. Ние тук в предварителния диалог коментирахме обстановката в Италия и в други страни, където към този момент се приказва за наложителна имунизация, за това че не можеш да влезеш в метрото даже, в случай че нямаш зелен документ. Това е фашизъм, разбирате ли. Брутална тирания. Не може по този начин по този метод. И това, което ние желаеме е нормализация, желаеме естествен живот.

- Бях в Италия за няколко дни. Нямаше никакъв проблем, нормализацията я имаше. И там бяха принудени да се имунизират.

Има ужасно доста митинги там и в това число и вие ги отразявате. И популярност Богу, нали задоволително познавате. Има големи митинги, има голямо напрежение. Там страната просто смачка хората. И в случай че ние би трябвало да търсим този модел, дано да се върнем преди 1989 година, по този начин беше по същия метод, страната по този начин мачкаше хората.

- Как ще съумеете да упражнявате някаква активност въобще интернационална, защото вие виждате цяла Европа го постанова това нещо последователно. Някои в Австрия със опасност дори за отнемане от независимост, за над 60-годишните виждате по какъв начин е. Вие няма да имате опция не едно кафе да изпиете някъде. В тотална изолираност ще бъдете, в метрото не можете да отидете. Поставяте себе си в един балон отсам до Калотина и назад.

Първо, ние живеем в един балон, който е 111 хиляди кв. км. Второ, дано да не забравяме, че светът не е единствено Западна Европа. И на трето място, дано да не забравяме, че даже и идеолозите на всички тези фашистки ограничения, настояват че в един миг, в който по този начин наречената пандемия изчезне, нали, надяваме се че няма да живеем во веки и веков в идващите 1000 години в обстановка на пандемия, маски и така нататък, когато това нещо изчезне в последна сметка нещата би трябвало въпреки всичко по някакъв метод да се възстановяват. Не за първи път изпадаме в обстановка, в която една част от света взема решение да полудее. Така беше по време на Втората международна война, Европа мазета евреите си, ние бяхме единствените, които се опълчиха. Сравнението, някои споделят, че не е правилно, само че считам че е изцяло правилно. Не може и не трябва да се водим по общата мода. Ако целият свят е решил да полудява, ние не можем да вършим същото нещо, разберете.

- Целият свят има доста по-ниска смъртност от нас, господин Костадинов. 28 хиляди души от началото на пандемията.

Ние сме с най-високата смъртност в света от 2007 година Ние сме с най-високата смъртност по инсулти, ракови болести, инфаркти и така нататък

- Тук тази година е смъртността в аленото, тук са и инсултите, и ракът, и кое друго - общата смъртност е ето тази, тук има вяра в действителност да тръгне надолу, само че това е общата смъртност - тук е и ковидът, и другите. Т.е. 5 година е по този начин, ето дават 2016 година и тук с аленото е от в този момент, тъй че това е от коронавирус, в случай че не смятате, че инсултите са се повишили толкоз доста.

Ще забележим статистиката, когато излязат окончателните цифри, несъмнено е, че има нарастване и нарастването се дължи на доста фактори и най-много на фактора, че сега, когато някой човек потърси помощ, той търси помощ по две аргументи - или тъй като фактически има потребност, има и доста тежки случаи несъмнено, или тъй като поради това, че когато той сега кашля, кихне, знае, че ще почине, тъй като статистиката му демонстрира това нещо. Когато влезеш в болница обаче и когато в тази обстановка, в която се намираме ние с една рухнала здравна система, за жалост, в която ние имаме да кажем близо 2000 кревати в интензивните...

- Само тази вълна ли е била рухнала, предните не е била рухнала? Защо е по-рухнала в този момент?

Не, в противен случай. Поради простата причина, че поради обстановката на основана суматоха и неуравновесеност голямата част от хората в нашата страна сега изпитват зверски боязън.

- От боязън ли са умрели тези в аленото?

Вие не ме изслушвате. В момента, в който те влязат в болница, поради обстоятелството, че ние имаме здравна система, която не може да поеме подобен спомагателен напън върху нея по една или друга причина, тя стартира да се задъхва и не може да даде качествена помощ, заради простата причина, че имаме 1800 кревати в интензивните, имаме лекари и медицински сестри, които могат да обслужат половината, защото здравната система не са леглата, не са лечебните заведения като здания, а са хората в тях. Ето това е огромният проблем.

- Така е, за това сте прав. Но при рухнала здравна система, ми се коства, че би трябвало още повече да се пазим, а не да вървим без маски.

Не е въпросът, че ние не би трябвало да се пазим. Само че първо маските не пазят, както е добре прочут факт. Можем да пуснем изявление на Кунчев примерно от преди 2 година, където той споделя, че това е безусловно безсмислено нещо, Мутафчийски в това число и така нататък Въпросът е в следното нещо: Тези ограничавания обаче не носят безусловно никакъв резултат върху общата здравна картина, тъй като виждаме, че дейностите на тази крива, която е на по този начин наречената пандемия, та си следва своя лична логичност по този начин, както всяка година се е случвало с всички респираторни болести.

- Пак се разпалихме по тази тематика.

Нормално е да се разпалим, всички ние сме пострадали.

- Кажете апелирам единствено с да или не, ще подкрепите ли възможен кабинет на тази четворна коалиция?

По поръчките, които досега сме видели, всички ние несъмнено, тъй като ние не участваме в договарянията, не виждам целите за „ Възраждане ", които са значими, да са застъпени в програмата на бъдещия проектокабинет. Не виждам нищо за демографската злополука за изгубването на нашата страна, не виждам нищо за просветителната политика за изхвърлянето на непознатото въздействие от българското обучение, не виждам нищо за здравната политика, апокалипсисът. Не виждам на този стадий нещата, поради които ние бихме ги подкрепили. А и ние сме кардинални, в случай че нещата, които ние сме записали в нашата стратегия бъдат застъпени в проектопрограмата на кабинета, ние ще ги подкрепим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР