В студиото на „Тази сутрин“ политологът Мартин Табаков заяви, че

...
В студиото на „Тази сутрин“ политологът Мартин Табаков заяви, че
Коментари Харесай

В каква посока ще тръгне Турция след изборите

В студиото на „ Тази заран “ политологът Мартин Табаков съобщи, че има лек спад в поддръжката за Ердоган и партията му на тези избори. Според него властническият развой в Турция е почнал още преди ръководството на Ердоган, само че в този момент наличието му е друго. По думите му това, което най-вече би трябвало да ни тормози, е засилващата се ислямизация в съседката ни.

Бившият министър на външните работи Любомир Кючуков изясни, че прекомерно условно одобряваме, че битката в ислямския свят за водачество е сред сунити и шиити, респективно Саудитска Арабия и Иран, а съгласно него има и трета страна – Турция с условно светския ислям, както той го назовава.
Турция: Накъде след историческия избор? Реджеп Тайип Ердоган на процедура ще ръководи еднолично през идващите пет години
Основният залог освен на тези избори, само че и на всички, които организира Реджеп Ердоган до миг, е секуларизмът, счита Табаков.

Кючуков разяснява позицията на Европа в този проблем. По думите му остарелият континент първо е подкрепял демократизирането на Турция и стабилизирането на демокрацията там, само че в този момент сякаш се постанова противоположната наклонността към либералност на стабилността, защото Ердоган се стабилизира, само че в една недемократична страна.

Табаков е на мнение, че турският президент доста предвидимо постъпи като изтегли изборите една година по-рано. Фокусът в този момент беше извърнат към проблемите със сигурността, и засилващата се финансова рецесия в страната остана на назад във времето, счита той.

Повече вижте във видеото:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР