В студиото на „Тази сутрин” по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ

...
В студиото на „Тази сутрин” по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ
Коментари Харесай

Цветанов коментира какво ще се случи, ако Румен Радев наложи вето върху изборния закон


В студиото на „ Тази сутрин” по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи какво ще последва, в случай че Румен Радев наложи несъгласие върху изборния закон.

„ Ако има несъгласие върху изборния закон, ще се съобразим единствено с преференцията.”, сбит беше Цветанов.

Той взе отношение и за избор на нов състав на ЦИК: "Дано да има сериозна повтаряемост на актуалните представители на ЦИК в новия й състав. Ако е напълно с нови представители, номинирани от политическите сили, това ще бъде огромен проблем. Искането на Корнелия Нинова не е за това, че мандатът на ЦИК изтича на 31 март. По Закон тя може да продължи до избор на нова комисия. Това, което е извънредно значимо да се знае, е че настояването на Нинова, е поради това, че тази ЦИК с представителността на Българска социалистическа партия, е избор на Михаил Михов и Мая Манолова. Нинова не може това да го преживее. Тя си води вътрешните борби и по тази причина забрани на своите народни представители да влизат в пленарната зала, единствено и само, с цел да може да разчисти всички тези, които саботират или са част от нейната конкуренция в партийния живот. "

Запитан от Хекимян ще има ли нови избори, Цветанов сподели: "Има постоянни избори през 2021 година. "

"Предсрочни ли? ", попита Хекимян.

"Сега имаме евроизбори, дано да покажем на българските жители, че имаме потребност от Европа, а това, което прави ГЕРБ през всичките тези години, е: Европа ни чува. Това, което прави ГЕРБ и това, което прави държавното управление с министър ръководител Бойко Борисов. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР