В студиото на сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на здравеопазването

...
В студиото на сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: Няма да има ограничения за приема в педиатричната болница

В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков увери, че предели за приема на пациенти в педиатричната болница няма да има. Той добави, че множеството претенции на педиатрите, които тази заран излязоха на трети митинг, могат да бъдат изпълнени, само че в избрани периоди. По думите на доктор Пенков установяването на специфичен статут на в този момент съществуващата болница би лишило доста време, само че бъдещата педиатрична болница, която се построява сега, ще има подобен специфичен статут.

Целия диалог гледайте във видеото:

Планирано е настояванията на педиатрите да бъдат изпълнени, съобщи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков. Максимумът за това е две години. Педиатричната болница, която се строи сега, ще бъде с открит статут, увери той.

Той изясни, че сред 10 и 30 март е имало софтуерни проблеми с отчитането на приема на заболели, само че казусът в този момент отхвърлен.
доктор Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: Има код 17 за детски болести. Всички ще бъдат кодирани по него, без значение дали е заушка или хрема. Щом има едно дете потребност да бъде признато в болница, то ще бъде признато в болница, ще бъде лекувано и това ще бъде регистрирано в НЗОК, а те ще си получат парите.
Няма да има ограничавания за приема на деца в педиатричната болница, увери доктор Пенков.

Установяването на специфичен статут на болничното заведение обаче ще отнеме доста време, добави той.

Стъпките за увеличението на заплатите се взимат една по една, съобщи зам.-здравният министър.
 Педиатрите от детската болница в София излязоха на митинг Педиатрите от детската болница в София излязоха на митинг
Медицинските служащи от педиатричната болница СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ затвориха придвижването на бул. „ Акад. Иван Гешов “. Това е третият им митинг....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР