В студиото на "Сутрешен блок" на БНТ Боян Паунов, заместник

...
В студиото на "Сутрешен блок" на БНТ Боян Паунов, заместник
Коментари Харесай

Какво е важно да знаят потребителите на “Топлофикация-София”?

В студиото на "Сутрешен блок " на Българска национална телевизия Боян Паунов, заместител изпълнителен шеф на “Топлофикация-София”, обясни измененията в новата Наредба за топлоснабдяване. Паунов посочи още, че опцията за диверсификация на източниците на природен газ може да докара до по-ниска цена на топлинната сила.

Новата разпоредба включва ред промени.

"Прецизирана беше формулата, с която се пресмята сградната апаратура. Взеха се поради оферти на неправителствени организации, на потребителски организации ", уточни Паунов.

Дава се опция етажната благосъстоятелност сама да избира % сградна апаратура, без да е нужно да желае оферти от топлинния счетоводител. Интервалът е сред 20 и 40%.

"Когато повече клиенти в самата постройка не използват топлинна сила, обикновено е процентът да бъде по-висок ", сподели още той.

Въвежда се и досие на всяка абонатна станция, което ще бъде сложено в самата станция. В него ще бъдат посочени повредите, които са отстранявани в абонатна станция, автоматиката и всички настройки, които се правят. Досието е наложително и ще се прави от топлопреносното дружество.

"Отделно се трансформират периодите за доклад на уредите при годишно равнене. Досега тези периоди бяха уредени в договорите сред топлопреносното дружество и компаниите за дялово систематизиране. "

Те са посочени в наредбата - до 10 юли доклад на всички уреди, до 15 юли предаване на изравнителните сметки на всички клиенти.

"Досега изравнителните сметки се предаваха на упълномощеното лице, в този момент ще се предават на всеки клиент самостоятелно ", сподели още заместител изпълнителен шеф на “Топлофикация-София”.

Той съобщи, че проектите поправки са завърши.

Относно задълженията на сдружение, Паунов уточни, че те са два типа:

"Едните са разсрочени с БЕХ, другите са настоящи задължения към "Булгаргаз "

Финансовото положение на "Топлофикация - София " Боян Паунов дефинира като "нормално ".

"Събираемостта я усилваме посредством другите форми на контакт с нашите клиентите ", добави още той.

Паунов съобщи, че извънсъдебните съглашения с длъжници се усилват.

Според него опцията за пазаруване на природен газ от разнообразни снабдители може да докара до по-ниска цена на топлинната сила:

"Разбира се, стига да намерим подобен източник, който да понижи цената на природния газ "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР