В студиото на Панорама“ вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че с

...
В студиото на Панорама“ вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че с
Коментари Харесай

Томислав Дончев за чумата по животните: Има опити за политическа злоупотреба

В студиото на „ Панорама “ вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че с рецесии като тази с чумата по дребните преживни животни в Ямболско има опити за политическа злоупетреба. Според него се търси същият сюжет като този през 2013 година

Вицепремиерът призна, че връзката сред институциите и стопаните на животни е била неприятна, само че посочи, че за проблема се приказва към този момент единствено в една повърхност.

По думите му е добър знак, че има известни неразбирателства в ръководещата коалиция, тъй като по този начин се изключват подозренията за задкулисност.


Това не е първият случай на болест по животните, разликата е, че този случай стана ефектен, посочи вицепремиерът. Той призна, че е имало информационен недостиг в две направления - от една страна във връзка с стопаните, а от втора - във връзка с цялото общество. Случаят обаче е влезнал в една повърхност - във връзка с животните, което е разбираемо, добави той. По думите му мярката се прави, с цел да се опазят останалите животни, а практиката е сходна от от десетилетия.
Томислав Дончев, вицепремиер: Имаме разграничаване на жителите от институциите. Колкото по-далеч е една институция от тях, толкоз по-голям обект на подозрение е тя.  Стопани не позволиха ветеринари до стадата си в Болярово Стопани не позволиха ветеринари до стадата си в Болярово
Собственичката на стадото с позитивна проба в Болярово не позволи ветеринарите във фермата си през днешния ден. След показан протокол се оказа, че има две по...

Изключително рисков казус е когато политиците се намесят в работата на институциите и това може да има рискови последствия, съобщи Дончев. Той изрази опасения, че откакто е основан подобен казус, тази наклонност може да се трансферира даже към работата на Министерство на вътрешните работи. Казусът с дребните преживни животни в Ямболско е към този момент политически, добави той.
Томислав Дончев, вицепремиер: Има опити за политическа корист с всяка сходна рецесия. Режисьорите, драматурзите, за актьорите няма да приказвам - евентуално търсят историческа прилика с 2013 година
В сложна политическа обстановка несъмнено би трябвало да бъдеш адаптивен, само че не и еластичен, тъй като губиш облика и концепциите си, само че въпреки това е нужна и известна доза еластичност - по този начин Томислав Дончев разказа „ формулата на стабилността “.
 Според Каракачанов разделно явяване на избори би ощетило патриотите Според Каракачанов разделно явяване на избори би ощетило патриотите
Според вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов независимо явяване на избори би ощетило патриотите. Повод за коментара му стана на...

Би било неприятен знак, в случай че в огромна ръководеща коалиция като сегашната, да царува мир и успокоение, тъй като това би означавало, че решенията се взимат подмолно, съобщи Дончев.

По отношение на проблема с майките на децата с увреждания, в политическия диалог липсва съпричастност и грижа, съобщи Томислав Дончев. Или е пределно експертен, или претрупан с яд, въпреки че мотив за него има, добави той.
Томислав Дончев, вицепремиер: Неправилно би било да свеждаме диалога до това какъв брой пари би дала страната. Въпросът не е само на обществени заплащания - не, че там няма какво да се направи.
Той добави, че би трябвало да се обиден и други тематики, които засягат децата с увреждания, като това какъв брой е сензитивна системата за опазване на здравето към тях, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР