В студиото на Панорама“ министърът на българското председателство на Съвета

...
В студиото на Панорама“ министърът на българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Напълно сме готови за европредседателството

В студиото на „ Панорама “ министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова съобщи, че България е изцяло подготвена за започващото Европредседателство. Тя акцентира значимостта на целите пред него и добави, че самоцелното дискредитиране на ръководството може да има гибелен резултат върху дълготрайния имидж на България.

 Жан-Клод Юнкер извънредно пред Българска национална телевизия: България може да покаже доста повече Жан-Клод Юнкер извънредно пред Българска национална телевизия: България може да покаже доста повече
В извънредно изявление за Българската национална телевизия и предаването „ Панорама “, ръководителят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер разяснява пре...

България ще се оправи с председателството на Европейския съвет. Това разгласи министър Лиляна Павлова.

Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Напълно сме подготвени. Тази оценка се надявам, че лежи на справедливи разбори. И нашата преценка е тази - изцяло сме подготвени. Можем да го кажем със съвестност и отговорност и най-много високо вдигната глава.
Павлова съобщи, че не трябва да сътворяваме свръхочаквания у европейските сътрудници на България.
Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Председателството е късмет да се потвърдим като заслужен сътрудник. Ако може да изтъквам Юнкер, ни есе държим като държава-учредител. Това значи да мислиш за останалите. Единни ще сме по-силни.
Според Лиляна Павлова от първия ден на създаването на целите, се вижда, че има еволюция какво действително може да направи България, кои са съответните цели и кои са дълготрайна вероятност.
 Представиха клипа за Българското европредседателство (ВИДЕО) Представиха клипа за Българското европредседателство (ВИДЕО)
България, която е скритото украшение на Европа, и в която няма по какъв начин да не се влюбиш от пръв взор - подобен облик на страната ни цели да построи един от виде...

Формулата за триумфа на България като мост сред Балканите и Европа, Павлова разказа с думите на премиера Бойко Борисов.

Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Най значимото е всяка една от нас, страните на Балканите да спре да споделя - Велика България, Велика Сърбия, би трябвало да спрем да сме велики, най-бедни сме, всеки се усеща доста популярен, само че най-после като район май не сме.
Лиляна Павлова съобщи, че са доста въпросите, които ще се работи, само че главните цели са четири.

Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Първият и доста значим приоритет, въпреки че няма да се реши дефинитивно в границите на нашето председателство, е дебатът за бъдещето на Европа, пречупен през най-важната тематика - какъв ще е идващият бюджет. Проекторамката на бюджета ще излезе през май, тъй че е наша отговорност да му дадем посока, а и да се възползваме - бъдещата кохезионна политика, поддържаха за страните, които би трябвало да се изравнят обществено. Да създадем по-добра външна граница, повече взаимност и да се оправим с най-големия проблем - миграция, сигурност, които са и вторият ни приоритет.
Тя акцентира, че е значимо в Европа да не се градят стени, само че да има безкомпромисност към икономическите мигранти. Според Лиляна Павлова е дадена значимата поръчка, че българското Председателство ще е балканско.
Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Ако желаеме мир, непоклатимост, икономическо развиване, това минава през консолидираното на Балканите. Темата за Западните Балкани е регистрирана като значима и необратима в идващите ръководи.
Тя акцентира, че България и Западните Балкани осъзнават, че не трябва да се прибързва с участието на страни, коиго не са подготвени. Според нея бедността на българите е етикет, който може да се промени.
Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: България има извънредно положителни стопански индикатори.  Рекордно ниски равнища на безработица, регистрират икономистите за 2017 година Рекордно ниски равнища на безработица, регистрират икономистите за 2017 година
Рекордно ниски равнища на безработица и висока претовареност регистрират икономистите за миналата година. Какви са аргументите - вижте в репортажа на Николай Минко...

Павлова акцентира, че корупцията е чувство и не е нещо, което може да се мери обективно. Тя означи, че най-важният детайл в антикорупционното законодателство е използването му.

Според Лиляна Павлова самоцелните опити да се дискридитира ръководството ще има дълготрайна щета върху имиджа на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР